3 مرحله آسان برای ساخت کمد کپسولی مینیمال
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، حتما این روزها عبارت کمد کپسولی به گوش شما هم رسیده و احتمالا کنجکاو هستید که بدانید این کمد دقیقا چیست و چه تفاوتی با بقیه کمدها دارد. جالب است بدانید که این اصطلاح به نوع خاصی از کمدها اشاره نمی نماید بلکه سبک چیدمان و دسته بندی لباس ها در آن است که با روش های معمول فرق دارد. این روش بسیار مجذوب کننده است و کار شما را در انتخاب لباس آسان می نماید.
حالا که فصل پاییز آغاز شده و قرار است استایل های متفاوت و زیبایی داشته باشید، تصمیم گرفتیم این مطلب را به روش ساخت یک کمد کپسولی مینیمال و کاربردی در سه مرحله ساده اختصاص دهیم.
کمد کپسولی چیست؟
اگر تا به حال با کمد لباس کپسولی روبه رو نشده اید اصلا نگران نباشید، این کمد یک تعریف بسیار ساده دارد. کمد کپسولی مجموعه ای از لباس هایی است که می توانند به راحتی با یکدیگر ست شوند و در ست های مختلف جابه جا شوند، به شکلی که با تعداد کمی لباس ظاهرهای متفاوتی را ایجاد کنید.
این اصطلاح به دهه 1970 بازمی گردد. سوزی فاکس صاحب یک بوتیک در لندن، این اصطلاح را ابتداع کرد و به مشتریان خود آموزش داد که چطور با چند لباس اصلی و ضروری، مثل دامن و شلوار، چندین استایل مختلف طراحی نمایند. در سال 1985 این اصطلاح به دنیای طراحی و مد راه پیدا کرد و تا امروز ادامه دارد.
مزایای استفاده از کمد کپسولی
داشتن کمد کپسولی لباس مزایای زیادی به همراه دارد که در زیر به صورت خلاصه به آن ها اشاره نموده ایم:
- تصمیم گیری برای انتخاب لباس آسان می گردد و دیگر کار خسته نماینده ای نیست.
- این کمدها با محیط زیست سازگارتر هستند چون از اصول پیروی می نمایند.
- هزینه ای که قبلا برای خرید لباس های مختلف پرداخت می کردید، حالا یا پس انداز می گردد یا شرایط را برای خرید وسایل زیبای دیگری که به آن ها احتیاج دارید صرف می گردد.
- در زمان صرفه جویی می کنید. دیگر احتیاجی به ساعت ها گشتن در فروشگاه ها و صرف زمان طولانی برای مرتب کردن کمد لباس و انتخاب لباس مناسب نیست.
- استرس کمتری تجربه می کنید. هرچه فرآیند انتخاب لباس و ست کردن استایل راحت تر باشد، آرامش بیشتر و اعتماد به نفس بالاتری خواهید داشت.
مراحل ساخت کمد کپسولی مینیمال
حالا که با این کمد و مزایای استفاده از آن آشنا شدید بهتر است بدون از دست دادن زمان، به سراغ مراحل ساخت یک کمد کپسولی مینیمال برویم.
قدم اول: کمد لباستان را زیر و رو کنید
اولین قدم برای ساخت کمد کپسولی مینیمافهرستی این است که هرچه در کمد لباس و کشوهای دراور دارید بیرون بریزید و آنالیز کنید. ابتدا لباس هایی که در یکی از دسته های زیر قرار می گیرند را جدا کنید:
- مناسب نیست.
- آن را دوست ندارید.
- تکراری است یا از نظر سبک و رنگ دیگر با شما هماهنگ نیست.
- آسیب دیده یا غیر قابل تعمیر است.
تمام لباس هایی که جدا کردید را در جعبه قرار دهید تا به یک خیریه ببخشید. حالا به جامانده لباس ها را در دسته بندی های زیر قرار دهید:
- شلوارهای غیر جین / شلوار راحتی / شلوارک
- شلوار جین / شلوارک جین
- دامن
- تاپ
- تی شرت
- بلوز
- ژاکت
- لباس رسمی / کت و شلوار
- کت اسپرت و جلیقه
- شال
قدم دوم: لباس های کپسول را انتخاب کنید
وقتی دسته بندی ها تمام شد باید لباس هایی که می خواهید در کمد لباس کپسولی خود قرار دهید را از بین به جامانده لباس ها انتخاب کنید. برای انتخاب باید به سراغ لباس هایی بروید که کاربردی و متناسب با سبک زندگی فعلی شما باشند. بعلاوه مهم است که این لباس با بقیه لباس ها به راحتی ست گردد تا بتوانید از آن در استایل های مختلف بهره ببرید. نکات دیگری برای این انتخاب باید در نظر گرفته گردد که در ادامه می خوانید:
- تمیز کردن و نگهداری از آن ها آسان باشد.
- از نظر رنگ و الگو با دیگر لباس ها تطبیق پذیری بالایی داشته باشد.
- بر اساس فصلی که در آن قرار دارید انتخاب را انجام دهید و روی یک دسته متمرکز بمانید.
- کار را از انتخاب لباس های پایین تنه آغاز کنید چون پایه و اساس یک استایل هستند. شلوار فصل مشکی، شلوار فصل روشن، دامن بلند و دامن تا زانو از گزینه هایی هستند که باید حتما در کمد کپسولی قرار داشته باشند.
- لباس های و کفش هایی را انتخاب کنید که راحت پوشیده می شوند.
- رنگ های خنثی تطبیق پذیرتر هستند، بهتر است برای انتخاب کفش به سراغ آن هایی بروید که رنگ خنثی دارند.
اگر از یک کفش یا لباس چند رنگ مختلف دارید، گزینه ای را انتخاب کنید که با بقیه اجزای کمد هماهنگ تر است و مابقی را در جعبه اهدایی ها قرار دهید.
قدم سوم: 10 ست روزمره ایجاد کنید
حالا که کمد لباس را دوباره چیده اید و قطعات اصلی کپسول را انتخاب نموده اید، باید به سراغ ست کردن آن ها بروید. شما باید با این لباس ها حداقل 10 ست لباس روزمره آماده کنید. به این معنا که لباس هایی که قرار است با هم بپوشید دسته بندی کنید.
ممکن است یک شلوار را بخواهید با چند بلوز ست کنید، پس باید یک بار همه را امتحان کنید تا هماهنگی شان در ذهنتان باقی بماند. با انجام این کار وقتی قصد بیرون رفتن دارید زمان کمتری را برای پیدا کردن و ست کردن لباس ها صرف می کنید.
چند توصیه:
- برای این کار از پینترست ایده بگیرید.
- لباس هایی که می خواهید با هم ست کنید را بپوشید و از خودتان عکس بگیرید. با آنالیز عکس ها می توانید مطمئن شوید که انتخاب درستی داشته اید. همچننی بعدا می توانید از این عکس ها به عنوان راهنما بهره ببرید.
- ابتدا کار را با ست کردن شلوارها با تی شرت و بلوزها آغاز کنید و سپس به سراغ دامن ها بروید.
- ژاکت، کت و اکسسوری ها را از قلم نیاندازید.
- اگر در حین ست کردن می بینید یک لباس اصلا استفاده نمی گردد یا نهایتا در یک یا دو استایل جای می گیرد، یعنی جای آن در کمد کپسولی نیست و باید از فهرست خط بخورد.
اجزای اصلی کمد کپسولی تابستانی
- بلوز لینن
- تاپ طوسی
- تاپ مشکی
- تی شرت راه راهی
- کتانی سفید
- کراپ تی شرت
- کت جین مشکی
- بلیزر لینن سفید
- بلیزر بژ
- تی شرت به رنگ خنثی
- شلوارک جین
- شلوارک لینن
- دامن شلواری سفید
- دامن بلند به رنگ روشن
- اسنیکرز
- صندل
- عینک آفتابی
- کیف دستی روزانه
اجزای اصلی کمد کپسولی پاییزی
- ژاکت
- پلیور
- شلوار جین
- پیراهن مردانه / شومیز
- کت چرم
- تی شرت کتان
- شال گردن
- نیم بوت
- کیف دستی
- تاپ بندی
- کت اسپرت
- یقه اسکی
- دامن مخمل
- جوراب حوله ای
- پیراهن (زنانه)
- گوشواره حلقه ای
- گردنبند
مرور کلی
کمد کپسولی اصطلاحی است که به روش انتخاب و ست کردن لباس ها بازمی گردد. در این سبک شما با تعداد کمی لباس، ظاهرهای متفاوتی می سازید. این کار به صرفه جویی در هزینه و زمان شما یاری می نماید و بعلاوه با پیروی از اصول مد پایدار، بیشترین سازگاری را با محیط زیست دارد. در این مطلب روش ساخت کمد کپسولی مینیمالیسی را در سه مرحله ساده آموزش دادیم. امیدواریم پاییز سال جاری با پیاده سازی این سبک، استایل های متفاوت و جذابی بسازید.
منابع: modernminimalism, stylebysavina, editorsfaves
منبع: دیجیکالا مگ