نیویورک تایمز این غذای تهرانی را خوراکی محبوب گفت!

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، روزی امیرکبیر که از حیف و میل سفره های خوراکِ درباری به تنگ آمده بود به شاه پیشنهاد داد که برای یک روز آنچه رعیت می خورند میل فرمایند! شاه پرسید که مگر رعیت ما چه میل می نمایند؟ امیر گفت: ماست و خیار!

نیویورک تایمز این غذای تهرانی را خوراکی محبوب گفت!

گردش 360 به دور دنیا آنلاین - نصیبه سجادی: شاه سرآشپزباشی را صدا زد و فرمان داد برای ناهار فردایش ماست و خیار درست کند. سرآشپزباشی به تدارکات چی دستور تهیه مواد زیر را داد؛ ماست پرچرب اعلا یک من، خیار نازک و قلمی ورامین 2 من، گردو مغز سفید بانه 3 کیلو، پیاز اعلای همدان یک من، کشمش اعلا و مویزِ شاهانی بدون هسته یک کیلو، نان مرغوب مغزدار خاش خاش دارِ دو آتیشه 3 من و نعنای باغی اعلا و سبزی های بهاری یک کیلو.

ناصرالدین شاه بعد از اینکه یک شکم سیر ماست و خیار تناول کرد، فرمان یک کاسهِ اضافه داد و در حالی که ترید می فرمودند برگشت و به امیرکبیر گفت: رعایای ما چه غذاهایی می خورند و ما بی خبر بودیم، هر کس نارضایتی کرد و کفران نعمت، به چوب و فلک ببندینش .

قصه های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

عجب غذای گرانی می خورد این رعیت

از این داستان طنز که بگذریم این غذای اصیل که تهرانی ها مبدع آن هستند و در روزهای گرم تابستان در وعده های عصرانه یا نهار آن را میل می نمایند معروفیت دنیای دارد. روزنامه معتبر نیویورک تایمز که هر از گاهی دستور پخت یک غذا را از سراسر دنیا می گذارد این غذا را در چند نوبت، هم در بخش آشپزی و هم در سایت اصلی روزنامه به مخاطبانش (صفحه آشپزی این روزنامه در اینستاگرام بیش از 4 میلیون دنبال نماینده دارد) معرفی نموده است.

این روزها آبدوغ خیار در رستوران های بالای شهر هم سرو و کاسه ای تا 100 هزار تومان هم فروخته می گردد، اگر ناصرالدین شاه می توانست از تاریخ بیرون بیاید و سری به رستوران های لاکچری بزند این طنز تاریخ را با اندکی تغییر دوباره تکرار می کرد رعیت عجب غذای گرانی می خورد.

منبع: همشهری آنلاین

به "نیویورک تایمز این غذای تهرانی را خوراکی محبوب گفت!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نیویورک تایمز این غذای تهرانی را خوراکی محبوب گفت!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید