طرز تهیه کیک ردولوت مجلسی مرحله به مرحله با فیلم آموزشی
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، کیک ردولوت یا کیک مخمل قرمز چیست؟ کیک ردولوت که در لغت به معنای مخمل سرخ است از جمله کیک های محبوب برای مجالس و مهمانی و ولنتاین است. رد ولوت خانگی کار سختی نیست. تاریخچه جالب کیک ردولوت و طرز تهیه و تزیین کیک ردولوت کافی شاپی یا کیک مخمل قرمز با فیلم آموزش طرز تهیه کیک ردولوت را در مجله خبرنگاران بخوانید و دیدن کنید. با سرویس آشپزی همراه باشید.
تاریخچه جالب کیک ردولوت یا کیک مخمل قرمز
کیک مخمل قرمز یا کیک رد ولوت در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا نموده است. علاوه بر کیک ردولوت حالا اشکال مختلف مخمل قرمز به صورت پنکیک، ، کلوچه، بستنی و حتی لاته ردولوت در دسترس است! این کیک در قرن بیستم محبوبیت پیدا کرد. اما کیک ردولوت چیست؟
در واقع ریشه کیک ردولوت به سال ها قبل تر از این زمان برمی گردد. مانند بسیاری از دستور العمل های آشپزی، ریشه واقعی کیک قرمز مخملی دقیقا تعیین نیست. با این وجود می توان تاریخچه آن را به لطف کتاب های آشپزی، دستور العمل ها و پیشرفت های فراوری مواد غذایی در طول سال ها جستجو کرد و در خصوص ریشه آن به نتیجه رسید.
سال های اولیه ظهور کیک ردولوت
پای کیک های مخملی از دهه 1800 به آشپزخانه های شیرینی پزی باز شد. در دستورالعمل های پخت کیک مخمل قرمز حذف کاکائو از مواد لازم کیک برای نرم تر شدن آرد کیک و در نتیجه تهیه کیک هایی با بافت لطیف تر و ظریف تر بود.
رسیدن به همین بافت نرم تر بود که به این کیک ها لقب مخملی داد. علاوه بر این در همان سال ها یک کیک ماهگونی نیز محبوب شد که ترکیباتش شامل کاکائو و قهوه بود (پسر عموی این کیک Devils Food Cake) است.
در اوایل دهه 1900 دستورالعمل های مختلفی برای کیک های مخملی کاکائویی یا کیک ردولوت شکلاتی، کیک های کاکائوی قرمز و انواع دیگر هم وارد کتاب های آشپزی شد. یکی از برجسته ترین موارد ذکر شده در خصوص کیک Red Velvet در سال 1943 در کتاب مشهور لذت آشپزی آمده است.
کتابی که از زندگی جولیا چایلد، آشپز مشهور آمریکایی و شخصیت محبوب برنامه های آشپزی تلویزیون الهام گرفته بود. این یکی از اولین موارد ملی ثبت شده از طرز تهیه کیک مخمل قرمز یا کیک ردولوت بود.
جیره بندی مواد غذایی در طول جنگ جهانی دوم
زمانی که در طول جنگ جهانی دوم اقلام ضروری برای پخت (مخصوصاً شکر و کره) جیره بندی شد، بعضی از نانوایان آغاز به افزودن لبوی پخته یا آب لبو به کیک های خود کردند. این کار به دلایل مختلفی انجام شد. قرمزی حاصل از آب لبو باعث جذابیت بیشتر کیک ها می شد و لبوها نیز به عنوان پرنماینده عمل نموده و کیک ها را مرطوب نگه می دارند.
طرز تهیه کیک ردولوت با لبو تا سال ها باب بود و هنوز هم بعضی از آن استفاده می نمایند. بعضی از دستورهای کیک مخملی قرمز در واقع چغندر یا همان لبو را می طلبند. اما هیچ رابطه تعیینی بین چغندر و کیک قرمز مخمل وجود ندارد، بلکه فقط یک نظریه در خصوص ریشه محبوبیت و فراگیر شدن مصرف کیک مخملی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک لبو به 2 روش
محبوبیت کیک مخملی قرمز در آمریکا
در سال های 1920 الی 1950 دستور پخت کیک رد ولوت در ایالات متحده حسابی هوادار پیدا کرد. شرکت آمریکایی Adams Extract خود را صاحب دستور تهیه اصلی کیک قرمز مخملی از دهه 1920 میلادی می داند. هنوز هم می توانید این کیک را در بسته بندی قدیمی آن از این شرکت بخرید.
هتل والدورف آستوریا در شهر نیویورک نیز ادعا می نماید که اینجا مهد کیک Red Velvet است و در دهه 1950 یکی از محبوب ترین گزینه های فهرست های منو رستوران این هتل بوده است. بعضی معتقدند که دستور پخت کیک مخمل قرمز از جنوب آمریکا آغاز شده است.
گرچه هیچ پاسخ روشنی برای این ادعا وجود ندارد، اما همان طور که گفتیم کیک مخمل قرمز قطعا در سال های 1920 الی 1950 در آمریکا محبوب شده است.
تغییر دستور پخت کیک ردولوت یا مخمل قرمز در سال های اخیر
کیک قرمز مخمل امروزی بیشتر از رنگ قرمز چغندر یا همان لبو به رنگ غذای قرمز متکی است. یکی دیگر از دلایل استفاده از رنگ های خوراکی برای دادن رنگ اصلی کیک به علت فرآوری کاکائو در ایالات متحده است. بیشتر کاکائو موجود در فروشگاه های مواد غذایی به عنوان کاکائو هلندی شناخته می گردد. نکته این است که کاکائو طبیعی نسبتاً اسیدی است.
هنگام پردازش، اسید در حالی که یک رنگ قهوه ای غنی ایجاد می نماید، کاهش می یابد. این اسید موجود در کاکائو طبیعی است که در واکنش به باتر میلک باعث ایجاد رنگی مایل به قرمز می گردد.
از آنجا که کاکائو طبیعی به طور گسترده ای در دسترس نیست، قنادها اغلب ترجیح می دهند از کاکائو فرآوری شده هلندی استفاده نمایند و به دستور تهیه کیک رد ولوت رنگ خوراکی اضافه نمایند تا به کیک رنگ قرمز خوشرنگی بدهد.
طرز تهیه کیک ردولوت مجلسی کافی شاپی
مواد لازم برای طرز تهیه کیک ردولوت کافی شاپی
- روغن مایع: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- آرد چند منظوره یا همان آرد ساده: 2/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- پودر کاکائو: 1 قاشق مرباخوری
- باتر میلک: 1 لیوان فرانسوی دسته دار و هم دما با دمای اتاق
- تخم مرغ: 2 عدد بزرگ و هم دما با دمای اتاق
- رنگ غذا: 2 قاشق غذاخوری
- عصاره وانیل: 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سفید: 1 قاشق چایخوری
- خامه پنیری فراستینگ: به میزان گفته شده
- گردو برای تزیین: به میزان دلخواه
- خامه قنادی برای تزیین: به میزان دلخواه
مواد لازم برای تهیه خامه پنیری فراستینگ یا کرم چیز فراستینگ کیک ردولوت
- پنیر خامه ای صاف و یکدست زده شده: 450 گرم
- پودر قند: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
- کره بدون نمک آب شده در دمای اتاق: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- عصاره وانیل: 1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای درست کردن باتر میلک کیک ردولوت
- شیر پرچرب: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه کیک ردولوت کافی شاپی
کیک ردولوت خانگی با دستور کافی شاپی یک کیک عاشقانه و خاص برای ولنتاین است. شما می توانید به سادگی کیک ردولوت را در منزل تهیه کنید و برای مهمانی و تولد یا روز ولنتاین یک سورپرایز خوشمزه داشته باشید.
مرحله اول؛ آماده کردن باتر میلک
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک ردولوت خوشمزه و مجلسی باید فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید تا گرم گردد و در این فاصله ابتدا باتر میلک را درست کنید.
برای درست کردن باتر میلک، یک لیوان فرانسوی دسته دار شیر پرچرب که به دمای محیط رسیده است را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش یا آبلیمو مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا استراحت کند. آبلیمو باعث می گردد که شیر بریده گردد و ما هم دقیقا همین را می خواهیم؛ شیر بریده شده با آبلیمو که روی شیر کمی سفت شده است.
مرحله دوم؛ آماده کردن مایه کیک ردولوت
در این مرحله از طرز تهیه کیک ردولوت در خانه باید در یک کاسه بزرگ پودر کاکائو، آرد، نمک، شکر و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و سپس این مخلوط را 2 تا سه بار الک کنید. در یک کاسه بزرگ دیگر روغن مایع، باتر میلک، دو عدد تخم مرغ، رنگ غذا، سرکه سفید و عصاره وانیل را با هم مخلوط کنید.
حالا محتوای هر دو ظرف را با هم در غذاساز یا میکسر بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا یک مایه خمیری یکدست و صاف به دست بیاید.
مرحله سوم؛ پختن کیک ردولوت خانگی در فر
در مرحله سوم از طرز تهیه کیک مخملی قرمز باید قالب کیک را چرب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. مایه کیک به دست آمده را در قالب بریزید و قالب را داخل فر بگذارید. 30 تا 45 دقیقه زمان برای پختن کیک کافی است.
در دقیقه 30 از پختن کیک یک خلال دندان داخل کیک بزنید، اگر وسط کیک چسبناک نبود کیک پخته است و به راحتی از قالب جدا می گردد. اگر هم خمیر به خلال دندان چسبید کمی دیگر زمان بدهید تا کیک پخته گردد. بلافاصله بعد از پختن و پف کردن کیک آن را از قالب جدا کنید و داخل یک ظرف مناسب بگذارید.
مرحله چهارم؛ بریدن و تقسیم کردن کیک ردولوت به دو لایه
در این مرحله از طرز تهیه کیک ردولوت در خانه اجازه دهید تا کیک سرد گردد و سپس آن را با یک چاقوی تیز از وسط به دو نیم تقسیم کنید. برای این که یک کیک ردولوت صاف و یکدست داشته باشید بهتر است قسمت رویی کیک را که پف نموده است را هم با چاقو ببرید و کنار بگذارید و به این ترتیب دو لایه صاف و یکدست و گرد برای کیک به دست بیاورید.
مرحله پنجم: درست کردن خامه پنیری فراستینگ
اما طعم لایه میانی کیک ردولوت چیست؟ برای لایه میانی و لایه روی کیک باید از خامه پنیری بهره ببرید. برای تهیه خامه پنیری فراستینگ یا همان کرم چیز فراستینگ، پنیر خامه ای، شکر و کره نرم شده در دمای اتاق را در یک ظرف بریزید و با همزن برقی به مدت 5 دقیقه میکس کنید تا یک مایه خامه ای صاف و یکدست به دست بیاید.
مرحله ششم؛ خامه کشی کیک ردولوت
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک ردولوت قرمز و کافی شاپی باید روی لایه اول کیک را کاملا با کرم چیز یا همان کرم خامه پنیری خوب بپوشانید. حالا لایه دوم کیک را هم با دقت روی لایه اول کیک بگذارید و با کرم چیز تمام سطح آن را بپوشانید. به جای مانده خامه پنیری را روی سطح اطراف کیک بمالید تا تمام سطح کیک با خامه پنیری پوشانده گردد.
نحوه تزیین کیک ردولوت
- برای تزیین کیک ردولوت مجلسی می توانید روی سطح کیک ردولوت را با خامه فرم گرفته قنادی و مغز گردو یا هر میوه و آجیل دیگری که دوست دارید تزیین کنید. بهتر است برای تزیین کیک با خامه از ماسوره بهره ببرید.
- قسمت پف نموده کیک را که با چاقو بریده بود دور نیندازید. آن را با دست خرد کنید و روی کیک بپاشید تا ترکیب چشم نوازی از دو رنگ قرمز و سفید روی کیک ایجاد گردد.
- بعد از تزیین کیک بهتر است به مدت 3 ساعت آن را در یخچال بگذارید تا کیک طعم خامه و پنیر را خوب به خودش بگیرد. کیک ردولوت را تا سه روز می توانید در یخچال نگهداری کنید.
فوت و فن های درست کردن کیک ردولوت
*با این میزان مواد یک کیک ردولوت دو لایه به دست می آید. اگر میزان موادتان بیشتر باشد می توانید یک کیک ردولوت سه یا چهار لایه هم داشته باشید.
*طرز تهیه کیک ردولوت بدون سرکه هیچ مسئله ای ندارد. سرکه سفید به کار رفته در تهیه کیک ردولوت تاثیری در طعم نهایی کیک نخواهد داشت. سرکه برای خوش رنگ شدن رنگ سرخ کیک به کار می رود.
*طرز تهیه کیک ردولوت با پودر آماده کیک و بدون فر هم امکان پذیر است. در طرز تهیه کیک ردولوت با پودر آماده باید تنها به دستورالعمل ذکر شده روی بسته بندی محصول دقت کنید.
*کیک ردولوت را به صورت کاپ کیک ردولوت در قالب های مافین هم می توانید تهیه کنید. به این ترتیب می توانید کاپ کیک دو نفره ولنتاین داشته باشید.
*کیک ردولوت را به صورت جار کیک ردولوت در شیشه های کوچک به خصوص برای مناسبت روز ولنتاین هم می توانید تهیه کنید.
*در طرز تهیه کیک ردولوت با لبو باید 4 عدد لبو را حلقه کنید و برای حدود نیم ساعت با آب بجوشانید. زمانی که آب لبو کاملا خارج و خوشرنگ شد، می توانید از آب لبو برای کیک ردولوت بهره ببرید. توجه داشته باشید که هر چقدر آب لبو غلیظ تر و پر رنگ تر باشد، کیک شما نیز خوش رنگ تر خواهد شد.
*برای خوش طعم و عطر شدن کیک ردولوت می توانید در طرز تهیه کیک قرمز مخملی از اسانس توت فرنگی بهره ببرید.
*از آنجایی که مایه کیک مخملی قرمز کمی رقیق تر از سایر کیک ها است، از همین رو برای هم زدن مواد می توانید برای مدت 30 ثانیه از کندترین دور همزن بهره ببرید.
*معمولاً در طرز تهیه کیک ردولوت از رنگ خوراکی استفاده می گردد. اما شما می توانید به جای رنگ قرمز از آب لبو نیز بهره ببرید. در طرز تهیه کیک ردولوت با آب لبو باید لبو را بپزید. سپس آب آن را جدا کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم غلیظ گردد. سپس می توانید از این آب خوش رنگ برای رنگ بخشیدن به کیک ردولوت استفاده نمایید.
*در طرز تهیه کیک ردولوت مخصوص کافی شاپی می توانید برای لایه های بین کیک از ترکیب شکلات سفید، پنیر خامه ای و خامه صبحانه زده شده نیز بهره ببرید.
*توجه داشته باشید که برای تهیه لایه خامه ای در ابتدا همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند.
*اگر برای تهیه کیک ردولوت خانگی از فر برقی استفاده می کنید، باید دمای فر را روی دمای 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
*برای مزه دار کردن لایه های کیک می توانید از مغز گردوی خرد شده و میوه هایی تازه خرد شده نیز به سلیقه خودتان بهره ببرید.
*یکی از برترین روش ها برای تزیین کیک ردولوت خامه کشی سطح کیک و سپس ریختن خرده کیک های قرمز رنگ روی آن است. برای این کار می توانید از خرده کیک هایی که حین بریدن لایه های کیک ایجاد می گردد، بهره ببرید.
*استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر در کیک ردولوت موجب پررنگ تر شدن رنگ قرمز کیک شما می گردد.
*برای خوش طعم شدن کیک ردولوت می توانید از میزانی اسانس توت فرنگی نیز در کیک بهره ببرید.
*مایه کیک ردولوت باید کمی رقیق تر از سایر کیک ها باشد. به خاطر داشته باشد که اگر آرد به خوبی با مواد کیک مخلوط نشد، حتماً مواد کیک را به مدت 30 ثانیه با دور کند همزن ترکیب کنید.
سوالات متداول
طعم کیک ردولوت چیست؟
طعم ردولوت کیک معمولاً به فیلینگ کیک ردولوت و اسانس های به کار رفته به آن بستگی دارد. اما معمولاً در طرز تهیه کیک ردولوت کافی شاپی از طعم دهنده خاصی در داخل کیک استفاده نمی گردد و از همین رو طعم متفاوتی با کیک های ساده یا وانیلی ندارد.
کیک ردولوت چیست؟
همانطور که در آموزش کیک ردولوت مشاهده کردید، کیک ردولوت درواقع یک نوع کیک با بافت قرمز و خوش رنگ است که بیشتر به خاطر ظاهر خاصی که دارد، معروف است.
طرز تهیه کیک ردولوت با لبو چگونه است؟
در دستور کیک ردولوت با لبو معمولاً از آب لبوی غلیظ شده به جای رنگ خوراکی قرمز استفاده می گردد.
برترین روش تزیین کیک قرمز ردولوت چیست؟
اگر نگاهی به عکس تزیین کیک ردولوت بیندازید، متوجه می شوید که بیشتر این کیک ها با استفاده از خرده های کیک، خامه قرمز یا خامه شکلاتی و ترافل ها و بیسکویت های مختلف تزیین می شوند.
منبع: southern
منبع: افق کوروش