طرز تهیه سرکه انگور در خانه ، نکات تهیه سرکه درجه یک و شفاف بدون مخمر

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، طرز تهیه سرکه انگور خانگی، نه سخت است و نه هزینه زیادی دارد. اما اگر از فوت و فن ها و ریزه کاری های تهیه سرکه باخبر نباشید، ممکن است حاصل کارتان بوی ترشیدگی بگیرد، کپک بزند یا اصلا به سرکه هیچ شباهتی پیدا نکند.

طرز تهیه سرکه انگور در خانه ، نکات تهیه سرکه درجه یک و شفاف بدون مخمر

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، طرز تهیه سرکه انگور خانگی، نه سخت است و نه هزینه زیادی دارد. اما اگر از فوت و فن ها و ریزه کاری های تهیه سرکه باخبر نباشید، ممکن است حاصل کارتان بوی ترشیدگی بگیرد، کپک بزند یا اصلا به سرکه هیچ شباهتی پیدا نکند.

نگران نباشید! کار را تنها با یک کیلو انگور آغاز کنید و به خودتان فرصت آزمون و خطا بدهید. اگر نظر ما را بخواهید، می گوییم با یاری دستوری که در ادامه آورده ایم، اولین سرکه انگور خانگی تان هم طعم و رنگی شبیه به سرکه سرآشپزهای حرفه ای پیدا خواهد نمود.

  • تصویر درشت ترین حبه انگور دنیا | خواص این انگور گران قیمت چه فرقی با انگورهای معمولی دارد؟

مواد لازم برای تهیه سرکه انگور

انگور (از هر نوع) یک کیلو

آب سه لیتر

نخود یک قاشق غذاخوری

بلغور گندم یک قاشق غذاخوری

نمک سه قاشق چای خوری

طرز تهیه سرکه انگور شفاف خانگی

مرحله اول

انواع سرکه، از بالزامیک گرفته تا سرکه انگور، سیب یا انار، فواید زیادی را به بدنتان می رسانند. با یاری سرکه های مختلف می توانید طعم های بهتری به غذاهایتان بدهید. برای تهیه سرکه انگور، ابتدا انگورها را خوب بشویید و صبر کنید تا آبشان برود و خشک شوند. سپس آن ها را در یک دبه بزرگ بریزید. آب را به انگورها اضافه کنید تا روی انگورها را بپوشاند. نخود و بلغور را به آن ها اضافه کنید. سپس روی دبه یک پارچه تنظیف بکشید و برای 20 روز در فضایی تاریک با دمای حدود 25 درجه سانتی گراد قرار دهید. اگر دمایی که دبه را در آن قرار می دهید بالاتر باشد، انگورها کپک خواهند زد و اگر پایین تر باشد هم عمل تخمیر انجام نخواهد شد.

مرحله دوم

در روزهای اول، انگورها را هر روز زیر و رو کنید و بعد از گذشته چند روز، هر هفته دوبار آن ها را زیر و رو کنید. بعد از گذشت 20 روز، انگورها را تخلیه نموده و مایع را به ظرف کوچک تری منتقل کنید. تفاله های انگور را در یک پارچه نخی تمیز بریزی و با دست خوب فشار دهید تا آبشان گرفته گردد. این آب را به مایع قبلی اضافه کنید. نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

در ظرف را بگذارید اما آن ها را محکم نبندید تا امکان رد و بدل شدن جریان هوا همچنان وجود داشته باشد. حالا ظرف شیشه ای را برای 30 تا 50 روز در مکان قبلی بگذارید. البته در این روزها دیگر نیازی به هم زدن ظرف ندارید.

مرحله سوم

بعد از گذشت این مدت، مایع را با یاری یک پارچه تنظیف صاف کنید و سپس با قیف در داخل بطری استریل شده بریزید. بطری های شیشه ای که در آن ها به خوبی بسته می گردد، برترین گزینه برای نگهداری سرکه انگور هستند.

  • آب انگور چه خاصیتی دارد | عوارض و اثرات جانبی آب انگور

نکات تهیه سرکه انگور خانگی

1- اگر مایل بودید که رنگ سرکه انگورتان کمی شفاف تر گردد، به میزان نصف فنجان سرکه سیب خانگی را به یک بطری از سرکه اضافه کنید.

2- برای تهیه سرکه انگور نیازی به استفاده از خمیر مایه یا سرکه مادر ندارید. بلغور و نخودی که در این دستور به سرکه اضافه کردید، برای انجام تخمیر کافی هستند.

3- در ابتدای کار می توانید انگورها را سالم در دبه بریزید، یا اینکه آن ها را کمی له کنید. اما حواستان باشد که از انگورهای ترش و نارس برای این کار استفاده نکنید.

4- حواستان باشد سرکه انگور را هرگز در ظرف فلزی نگه ندارید. سرکه بافتی اسیدی دارد و مناسب نگهداری در ظروف فلزی نیست.

5- بهتر هست انگورها بعد از این که تبدیل به سرکه شدند جدا بشوند تا سرکه شما شفاف تر گردد؛ ضمن این که لرد کمتری هم می دهد.

منبع: کتاب کاله

منبع: همشهری آنلاین

به "طرز تهیه سرکه انگور در خانه ، نکات تهیه سرکه درجه یک و شفاف بدون مخمر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سرکه انگور در خانه ، نکات تهیه سرکه درجه یک و شفاف بدون مخمر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید