چربی های مضر برای دیابتی ها
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، بدون شک کربوهیدرات ها و مواد قندی تمام توجه بیماران دیابتی را برای کنترل بیماری شان به خود اختصاص می دهند. اما نباید فراموش کرد که چربی دریافتی هم در بهبود سلامت بیماران دیابتی اهمیت بسزایی دارد.
چربی های مضر برای دیابتی ها
بدون شک کربوهیدرات ها و مواد قندی تمام توجه بیماران دیابتی را برای کنترل بیماری شان به خود اختصاص می دهند. اما نباید فراموش کرد که چربی دریافتی هم در بهبود سلامت بیماران دیابتی اهمیت بسزایی دارد.
مقدار چربی دریافتی به عوامل بسیاری وابسته است، ولی مهم تر از مقدار چربی دریافتی، نوع چربی دریافتی می باشد. بعضی از چربی ها سالم هستند و بعضی ناسالم و مضرند. در حقیقت با کاهش دریافت چربی های ناسالم (چربی اشباع و ترانس) و در کنار آن با دریافت چربی های سالم (چربی های غیر اشباع و امگا 3) از سلامت قلبتان محافظت خواهید نمود.
حال انواع چربی های ناسالم را برای شما بیان می کنیم.
1- چربی های اشباع:
چربی های اشباع مقدار کلسترول خون را افزایش می دهند. کلسترول خون بالا، یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی است.باید بدانید که افراد دیابتی در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند و کاهش مصرف چربی های اشباع، خطر ابتلا به حمله یا سکته های قلبی را در آنها کاهش می دهد.
غذاهایی که حاوی چربی اشباع هستند، عبارتند از:
- لبنیات پر چرب مثل پنیر پر چرب، بستنی، شیر پر چرب و خامه.
- گوشت های پرچرب از جمله گوشت های قرمز و غذاهای فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس
- سس های چرب مثل سس مایونز
- آب گوشت و عصاره گوشت (که از طبخ گوشت های پرچرب باقی می مانند)
- شکلات
- روغن هسته خرما
- نارگیل و روغن نارگیل
- پوست ماکیان مثل پوست مرغ و بوقلمون
یکی از موارد مهم در تغذیه افراد دیابتی این است که کمتر از 7 درصد کالری رژیم غذایی از چربی های اشباع تامین گردد که معادل با 15 گرم چربی اشباع در طی روز است. باید بدانید که 15 گرم چربی، مقدار زیادی نیست، زیرا فقط 30 گرم پنیر (به مقدار یک قوطی کبریت) حاوی 8 گرم چربی اشباع است.
بسیاری از بزرگسالان به ویژه افراد با تحرک بدنی کم، ممکن است به مقادیر کمتری احتیاج داشته باشند، لذا برای یافتن یک مقدار مطلوب برای مصرف خود، با متخصص تغذیه مشورت نمایید.
در برچسب های مواد غذایی، چربی اشباع یکی از زیر گروه های چربی کل موجود در آن ماده غذایی است. لذا برای انتخاب غذاهای کم چرب تر، با خواندن برچسب آن ها، مواد غذایی را که چربی اشباع کمتری دارند خریداری کنید. مواد غذایی که به ازای هر واحد، حاوی 1 گرم چربی اشباع و یا کمتر باشند، به اسم دارای چربی اشباع کم در نظر گرفته می شوند.
2- چربی ترانس:
چربی ترانس مانند چربی اشباع می تواند مقدار کلسترول خون را افزایش دهد. حتی چربی ترانس می تواند برای سلامت قلب از چربی اشباع هم مضرتر باشد.چربی ترانس در فرآیند تبدیل روغن گیاهی مایع به روغن جامد فراوری می گردد که فرآیند جامد سازی روغن مایع را هیدروژناسیون می نامند.
چربی ترانس هم در برچسب های غذایی ذکر می گردد که تشخیص آن را در غذاها آسان می نماید. اگر شما می خواهید تا حد امکان از چربی ترانس دوری کنید، می بایست لیست اجزای تشکیل دهنده ماده غذایی را در برچسب های غذایی مطالعه کنید و در پی کلمه هیدروژنه باشید. لذا غذاهایی را انتخاب کنید که حاوی روغن هیدروژنه نباشند و یا در لیست اجزای تشکیل دهنده آن روغن مایع ذکر شده باشد.
منابع اصلی چربی ترانس عبارتند از :
- غذاهای فرآیند شده ای که با روغن هیدروژنه پخته شده باشند؛ مانند چیپس، کلوچه، شیرینی جات و کیک ها
- روغن نباتی جامد و مارگارین (کره گیاهی)
- روغن شیرین پزی و روغن های ترد کننده شیرینی
- بعضی از فست فودها مثل سیب زمینی سرخ نموده
3- کلسترول :
بدن بخشی از کلسترول را می سازد و بقیه آن به وسیله غذاهای مصرفی تامین می گردد. غذاهای حاوی چربی حیوانی، منبع کلسترول غذایی می باشند. کلسترول غذایی مقدار کلسترول خون را افزایش می دهد. لذا باید کمتر از 200 میلی گرم در روز، غذاهای حاوی کلسترول را مصرف نمایید. در صنایع غذایی هم اگر غذایی حاوی کلسترول است، ضروری است که در برچسب آن ذکر گردد.منابع کلسترول عبارتند از:
- محصولات لبنی پر چرب (شیر پرچرب، خامه، بستنی، پنیر پرچرب)
- زرده تخم مرغ
- جگر و دل و قلوه
- گوشت پرچرب و پوست ماکیان
منبع:سلامت نیوز
ارسال به وسیله کاربر محترم سایت :sajad2007
/ج
منبع: راسخون