معرفی مَرغ یا بید گیاه و خواص درمانی آن
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، تصفیه کننده خون و ادرارآور، برطرف کننده خشکی زبان و عرق آور، فعال کننده عمل دستگاه ترشح ادرار و ضدعفونی کننده مجاری ادراری، بادشکن و خنک کننده، ضد تب و کاهنده قند خون، برطرف کننده

نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Agropyron repens L.، نام فرانسه Chiendent rampant و نام انگلیسی آن Common wheat grass می باشد. نام های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، مَرغ، بید گیاه، نجم، نجیل و ثیل صغیر نامیده شده است.تیره گیاه:
گندمیان Graminaceaeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و پایا با ریزومی افقی و گره دار که از محل هرگره ریشه ای خارج می شود. برگ های آن سبز، دراز، نوک تیز، غلافدار و غبارآلود و سطح فوقانی برگ ها کرکدار و سطح تحتانی برگ ها صاف است. برای قولنج های کبدی، زردی، قولنج های کلیوی، آلرژی، نقرس، سرفه، سرماخوردگی و روماتیسم هم مفید است. در استعمال خارجی به صورت جوشانده مفید برای بیماری های مزمن پوستی و التیام بخش زخم ها می باشد. گل های آن مجتمع به صورت سنبله ای و به رنگ سبز روشن می باشند. میوه اش گندمه، دراز، بیضوی و دارای یک سمت محدب و سمت دیگر آن یک شیار طولی است. سرعت پراکندگی گیاه به حدی است که اگر در زمین مساعدی راه یابد در اندک مدتی آن را اشغال می کند.طبیعت ریزوم مَرغ:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی سرد و خشک است.رویش جغرافیایی:
در اغلب نواحی معتدله و گرم کشورها به صورت گسترده انتشار دارد. در ایران هم در بیشتر نواحی از جمله در باغ ها، اراضی زراعتی و کناره کانال های آبرسانی می روید.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در ریزوم مَرغ:
اسانس، قند، اینوزیت و ماده ای به نام تری تیسین در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
ریزوم (ساقه زیرزمینی)نحوه مصرف:
به طور معمول به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می کنند.خواص درمانی:
تصفیه کننده خون و ادرارآور، برطرف کننده خشکی زبان و عرق آور، فعال کننده عمل دستگاه ترشح ادرار و ضدعفونی کننده مجاری ادراری، بادشکن و خنک کننده، ضد تب و کاهنده قند خون، برطرف کننده حالات التهابی دستگاه هضم و تحلیل برنده ورم های مجاری ادراری، بازکننده انسداد مجاری کبد و طحال و متلاشی کننده سنگ های صفراوی، کلیه و مثانه، ضد استسقاء و تقویت کننده قلب می باشد. در ضمنً برای قولنج های کبدی، زردی، قولنج های کلیوی، آلرژی، نقرس، سرفه، سرماخوردگی و روماتیسم هم مفید است. در استعمال خارجی به صورت جوشانده مفید برای بیماری های مزمن پوستی و التیام بخش زخم ها می باشد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 7 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 7 آبان 1400
گردآورنده: magic360bob.sale-blog.ir
شناسه مطلب: 14779
به "معرفی مَرغ یا بید گیاه و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی مَرغ یا بید گیاه و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید