ماجرای صادرات فلفل به روسیه ، مقصر ماجرا چه کسی است؟
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور می گوید که کشور روسیه 1400/9/3 با ارسال نامه ای به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، صادرات فلفل به کشور خود را ممنوع اعلام می نماید.
کیخسرو چنگلوایی، اضافه نمود: علتی که طرف روسیه برای این موضوع اعلام نموده، ثبت نشدن 4 نوع سم مختلف که برای این محصولات استفاده شده، در کشور روسیه است.
او ادامه داد: این موضوع بدون هیچ گونه هماهنگی قبلی و به صورت یک باره انجام پذیرفته است.
این در حالی است که کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه می گوید که این کشور از خرداد گذشته، مکاتبات خود برای تغییر استاندارد واردات محصولات کشاورزی را به ایران اعلام نموده بود.
پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت نیز می گوید که بیش از 40 بار مکاتبات مختلف برای رعایت این استاندارد ها از طرف روسیه با وزارت جهاد کشاورزی ایران صورت گرفته، اما این وزارتخانه توجه لازم به این مکاتبات را نشان نداده است.
سازمان حفظ نباتات، وظیفه رسیدگی به میزان گیری سموم در محصولات کشاورزی را بر عهده سازمان غذا و دارو می داند، اما مدیر کل امور فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو می گوید این سنجش ها در صورتی انجام می پذیرد که سازمان حفظ نباتات، موضوع صادرات را به ما اعلام کند، اما در این مورد به هیچ وجه مکاتبه ای با سازمان غذا و دارو صورت نپذیرفته است.
از سوی دیگر، بلاغی، رئیس انجمن محصولات گلخانه ای می گوید این نوع هماهنگی ها هر روز مبلغی بالغ بر 200 میلیارد تومان ضرر روی دست تولیدکنندگان و صادرکنندگان فلفل دلمه ای می گذارد.
هر چند گفته شده، قرار است با رایزنی های مختلف، مشکل صادرات این محصول به روسیه برطرف گردد، اما در روز های اخیر، اخبار مختلف درباره بازگشت داده شدن محصولات کشاورزی به گوش می رسد؛ از سیب زمینی صادراتی به ازبکستان و کیوی صادراتی به هندوستان.
اقدامی که باید برای جلوگیری از مخدوش شدن وجهه ایران در بازار های صادراتی محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گیرد، رعایت استاندارد های صادراتی محصولات، پیش از انجام صادرات است.
منبع: صداوسیما
منبع: تجارت نیوز