ایجاد کریدور های صادراتی راه رسیدن به بازار های جهانی سلول های بنیادی است

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی گفت: شرکت های دانش بنیان فعال در عرصه سلول بنیادی از ظرفیت صادراتی بالایی برخوردارند که این می تواند زمینه ساز دستیابی به بازار باشد.

ایجاد کریدور های صادراتی راه رسیدن به بازار های جهانی سلول های بنیادی است

به گزارش گروه فناوری گردش 360 به دور دنیا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی، درخصوص راه چاره های توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان حوزه سلول های بنیادی گفت: بعضی از این شرکت ها ظرفیت های صادراتی بالایی دارند.

وی با بیان اینکه فعالیت های ستاد محدود به فعالیت های آموزشی، پژوهش و توسعه فناوری نیست، گفت: برنامه ریزی برای گسترش فعالیت های بین الملل حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی از سال 94 و همزمان با تدوین برنامه جامع راهبردی ستاد مدنظر نهاده شد. هدف از آن دستیابی به بازار های بین الملل برای محصولات این حوزه بود.

حمیدیه ادامه داد: در سال های اخیر حوزه سلول های بنیادی رشد علمی مناسبی داشته است. به گونه ای که بیش از 100 شرکت دانش بنیان در این حوزه فعال هستند. ایران کشوری با 80 میلیون جمعیت است که محصولات دانش بنیان و فناور فراوری شده در این حوزه بیشتر از این ظرفیت است. شرکت های فناور محصول فراوری می نمایند، اما ظرفیت کافی نیست. این حوزه صنعتی با فناوری های پیشرفته را شامل می گردد، شرکت ها علاوه بر بازار داخلی به بازار های بین المللی نیز برای فروش محصولات خود احتیاج دارند.

وی با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان از همان نخستین روز های تشکیل خود باید نگاهی جهانی داشته باشند، اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان برای فروش محصولات خود تنها نباید محدود به بازار داخلی شوند. همچنین محدود شدن برای فروش به کشور های همسایه نیز درست نیست. ظرفیت بالایی در کشور های شرق آسیا مانند هند و چین وجود دارد. این کشور ها علاوه بر جمعیت بالا از نظر سیاسی هم روابط مناسبی با کشورمان دارند.

ایجاد کریدور های صادراتی برای توسعه صادرات

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی همچنین کشور های اسلامی پر جمعیت مانند اندونزی، پاکستان و بنگلادش را نیز به عنوان مقاصد صادراتی خوب برای این شرکت های فناور معرفی کرد و گفت: در حال حاضر 10 تا 15 درصد شرکت های دانش بنیان قابلیت صادرات دارند. محصولات صادر می گردد، اما حجم آن کم است. احتیاجمند ایجاد کریدور های صادراتی برای توسعه این اقدام هستیم.

وی گفت: البته دیده می گردد بعضی محصولات با فناوری بالا این شرکت های دانش بنیان در انگستان، ترکیه یا کشور های اروپای مصرف می گردد، اما شرکت فناور صادراتی انجام نداده است. این محصولات با قاچاق از کشور خارج می شوند که با ایجاد مجرای قانونی برای توسعه صادرات شرکت ها باید از این اتفاقات جلوگیری کرد.

حمیدیه در بخش بعدی سخنان خود اعزام شرکت های دانش بنیان راهی برای توسعه صادرات محصولات فناورانه دانست و گفت: در سفری که ماه گذشته هیات علمی و فناوری ایران به ریاست معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به چین داشت، 4 شرکت دانش بنیان از حوزه سلول های بنیادی حضور داشتند. در این سفر 7 قرارداد میان شرکت های دانش بنیان ایرانی و طرفین چینی منعقد شد که از این تعداد 3 قرارداد در حوزه پزشکی بازساختی بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ایجاد کریدور های صادراتی راه رسیدن به بازار های جهانی سلول های بنیادی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایجاد کریدور های صادراتی راه رسیدن به بازار های جهانی سلول های بنیادی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید