غار خربس؛ یکی از جاذبه های گردشگری مهم قشم
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، قشم بزرگترین جزیره خلیج فارس است. این تنها مشخصه این جزیره زیبا نیست. بلکه به جرات می توان گفت که جزیره قشم جزیره شگفتی هاست. قشم با طبیعت شگفت انگیزش یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایران می باشد. قشم علاوه بر مراکز خرید متعدد دارای جاهای دیدنی بسیاری نیز می باشد. جزیره قشم به علت داشتن غارها، جنگل ها، دره ها، سواحل زیبا و مراکز خرید مختلف یکی از برترین مقاصد گردشگری در ایران است.
غار خربس (Khorbas Cave) یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان قشم و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. این غار در پانزده کیلومتری شهر قشم در سمت راست جاده قشم به روستای خربس و روستای رمچاه قرار گرفته است. در دل ارتفاعات روستای خربس، آثاری از معماری صخره ای دیده می گردد که به عقیده بعضی از محققین، نیایشگاه پیروان مهرپرستی و یا پرستشگاه آناهیتا (خدای آب) بوده است.
این غار که قدمت آن به دوره مادها می رسد و دنباله های چین خوردگی های رشته کوه های زاگرس است، معماری عجیب و مرموزی دارد و دورادور آن را تپه های مرجانی کوتاه و بلند فرا گرفته است. ساختار غار را شبیه به دخمه های آذربایجان، کردستان، لرستان، بوشهر، اهواز و شوشتر می دانند.
ارتفاع دیواره های صخره ای غار خربس 20 الی 30 متر است و با گذشت زمان و در نتیجه فروکش کردن آب دریا به شکل کوه با حفره هایی تو در تو نمودار گشته است. در گذر زمان نیز مردم شکل خاصی به آن بخشیده و کنده کاری هایی روی آن انجام داده اند.
یکی از ویژگی هایی که این غارها را تبدیل به جاذبه مهم گردشگری نموده است، ساختار تو در تو و رازآلود آن ها است که تایید دیگری بر حضور تمدن و انسان ها در آن است. جالب آن که این غار ها به لحاظ ظاهری، دستخوش تغییر نشده و ظاهر باستانی خودشان را همچنان حفظ نموده اند.
آثار حضور تمدن ها را می توانید در داخل این غار ها ببینید. غارهایی که ظاهری ساده دارند اما در درونشان دنیایی قرار گرفته است. درون این غار ها می توانید دهلیز، تالارها و اتاق های متعددی را ببینید که ابعادشان در حدود 4 در 5.5 متر است و تالار بزرگ غار حدود 25 مترمربع وسعت دارد.. این غار ها بعلاوه چشمه ها و روزنه های بسیاری هم رو به دو سمت شمال و جنوب دارند که به خوبی نمایانگر حضور تمدن در آن ها است.
در قسمت راست این غارها که به زیارتگاه معروف است، دهلیز ها و دالان هایی به وسیله هنرمندان امروزی تراشیده شده است تا به درک ساختار قدیمی این غارها یاری نمایند. در داخل این بخش های نو، کنده کاری هایی با الهام از طرح باستانی اجرا شده است که جلوه بسیار زیبایی به درون این غارها بخشیده است.
استودان زرتشتی ها (استودان به معنای جایگاه نگهداری استخوان است و یکی از محل های مرتبط به دین زرتشتی به شمار می رود).
دسترسی
برای رسیدن به غار خربس باید وارد جاده قشم به روستای رمچاه شوید، در میان راه تابلوی هدایت وجود دارد که شما را به خارج از جاده و غار خربس هدایت می نماید.
آدرس: ایران، استان هرمزگان، جزیره قشم، 15 کیلومتری شهر قشم
زمان بازدید: همه روزه از ساعت 08:00 تا 17:00
منبع: گردشبان