خرسند نباشید که کرونا نمی گیرید
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، خبرنگاران/خراسان جنوبی متخصص بیماری های داخلی و رئیس بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند گفت: برخلاف تصور عموم افراد سیگاری هم دچار کرونا می شوند؛ اتفاقا بیشتر از دیگران چراکه بدنشان به دلیل مصرف سیگار ضعیف می گردد.
علیرضا محمودی راد در گفت وگو با گردش 360 به دور دنیا اظهار کرد: محققین دانشگاه USCF در گزارش اخیر خود که شامل آنالیز 19 مطالعات مختلف بر روی 11600 نفر از بیماران کرونایی در کشورهای چین، کره جنوبی و آمریکا است، اعلام کردند نه تنها سیگاری ها دچار کرونا می شوند بلکه شدت و وخامت علائم در بین آنان بیشتر است.
وی ادامه داد: چرا در بین عموم خلاف این باور وجود دارد؟؛ محققان می گویند ریشه این باور ممکن است ناشی از ارزیابی کمتر تعداد سیگاری ها در بین بیماران کرونایی باشد، به خصوص هنگامی که با شرایط سخت مراقبت از بیماران در سیستم های بهداشتی تحت فشار روبه رو هستیم.
محمودی راد در پاسخ به این سوال که وقتی سیگار را متوقف می کنیم در بدن چه اتفاقی می افتد، اعلام کرد: بعد از 20 دقیقه ضربان قلب و فشار خون فرد و پس از 12 ساعت اندازه منوکسید کربن و اکسیژن خون به حالت عادی باز می گردد.
وی با بیان اینکه بعد از 24 ساعت احتمال حمله قلبی فرد کاهش می یابد و بعد از 48 ساعت مزه و بوی غذا را بهتر متوجه می گردد، توضیح داد: پس از 73 ساعت راه های هوایی فرد گشاد تر شده و راحت تر نفس می کشد و تا 12 هفته بعد جریان خون فرد بهتر شده و راحت تر ورزش می نماید.
این متخصص بیماری های داخلی با اشاره به اینکه یک سال بعد ریسک بیماری ها و حمله قلبی فرد به نصف کاهش می یابد ، اظهار کرد: دو تا پنج سال بعد از ریسک سرطان های دهان، گلو، مری، مثانه نصف می گردد و سکته مغزی به حد افراد غیرسیگاری می رسد و بعد از 10 سال احتمال سرطان ریه فرد 50 درصد کاهش می یابد .
محمودی راد با اشاره به مواد غذایی که یک فرد کرونایی باید مصرف کند، یادآور شد: مصرف برنج به حداقل اندازه ممکن برسد چراکه ارزش غذایی بالایی ندارد و حجمش زیاد است که برای سیستم گوارش بیمار خطرناک است؛ به جای برنج از سیب زمینی، گندم و جو استفاده گردد.
وی اظهار کرد: تخم مرغ برترین منبع پروتئین برای بیماران کرونایی است و بیماران می توانند هر روز استفاده نمایند؛ مصرف میوه جات در بین وعده های غذایی به شدت توصیه می گردد؛ حبوبات نیز اگر نفخ آن گرفته گردد منعی برای مصرف ندارد.
این متخصص بیماری های داخلی با بیان اینکه استفاده از ماست شدیداً توصیه می گردد که خواص پروبیوتیکی ماست در بهبود عملکرد سیستم گوارشی و سیستم ایمنی فرد بیمار تاثیرگذار است، ادامه داد: قاطعانه در تمام شایعات پیرامون تاثیر منفی لبنیات در بیماران مبتلا به کرونا را رد می کنیم و تا امروز هیچ گونه شواهدی مبنی بر صحت این ادعا وجود نداشته است.
این متخصص بیماری های داخلی با بیان اینکه مهم ترین بخش تغذیه در دوران ابتلا مصرف مایعات است، اضافه کرد: مایعات مکرر در طول روز وعده های غذایی بهتر است به صورت مایع باشد؛ چای و قهوه بدون شکر و قند با خاصیت شل نمایندگی ریه در بهبود تنفس یاری نماینده هستند.
محمودی راد یادآور شد: به مصرف ویتامین D طبق پروتکل اعلام شده و امگا 3 در فرایند بهبود بیمار و ممنوعیت آغاز رژیم های غذایی سخت و خاص به منظور کاهش وزن باید توجه کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا