3 دلیل سیاه شدن ساقه گل قاشقی (پپرومیا)

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، گل های قاشقی (پپرومیا) نسبتا مقاوم به بیماری هستند، اما ممکن است شما به تازگی متوجه سیاه شدن ساقه پیرومیا خود شده باشید و می خواهید بدانید که چرا ساقه گل قاشقی سیاه شده است؟! چند بیماری باکتریایی و قارچی وجود دارد که دلیل سیاه شدن ساقه گل قاشقی را توجیه می نمایند.

3 دلیل سیاه شدن ساقه گل قاشقی (پپرومیا)

با رعایت چند نکته ساده می توان از پوسیدگی و سیاه شدن ساقه و برگ گل قاشقی جلوگیری کرد. برای آنالیز بیشتر این موضوع با ما همراه باشید تا به جزئیات این مشکل و راهکارهای آن بپردازیم.

نکات کلیدی

  • خاک گلدان گل قاشقی نباید خیلی متراکم باشد.
  • گل قاشقی باید در گلدان کوچک کاشته گردد.
  • نور کم و غیرمستقیم برای گل قاشقی مناسب است.

پوسیدگی ساقه چیست؟

پوسیدگی یا سیاه شدن ساقه از طریق عوامل بیماری زا قارچی موجود در خاک گیاه ایجاد می گردد. این بیماری اغلب از ریشه آغاز می گردد و به سمت گیاه حرکت می نماید و به ساقه ها و در نهایت به برگ ها توسعه می یابد تا زمانی که گیاه کاملا بمیرد.

از آنجایی که بیماری از ریشه و خاک آغاز می گردد، اغلب ابتدا قسمت پایینی گیاه را درگیر می نماید. این در واقع می تواند در شناسایی مشکل مفید باشد. اکنون که می دانید پوسیدگی ساقه چیست، بیایید در مورد علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی، پیشگیری و درمان صحبت کنیم.

سرویس نگهداری از گیاهان آپارتمانی را از کارشناسان کاربلد گردش 360 به دور دنیا بخواهید!

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم گردش 360 به دور دنیا

سرویس نگهداری از گیاهان آپارتمانی را از کارشناسان کاربلد گردش 360 به دور دنیا بخواهید!

  • تعویض خاک و کوددهی
  • آفت کشی و هرس کردن
  • تعویض گلدان
  • کاشت گیاه

نگهداری از گیاهان آپارتمانی با تیم گردش 360 به دور دنیا

علل سیاه شدن ساقه گل قاشقی و پوسیدگی آن

اگر ساقه های گیاه شما سیاه، قهوه ای یا نرم می گردد، این نشانه پیشرفت عفونت است. علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی و چروک شدن ساقه گیاه چند مورد است که باعث ایجاد این عفونت می گردد. در ادامه به این علت ها اشاره شده است.

1- برنامه آبیاری

اولین علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی و پوسیدگی ساقه، مرطوب بودن بیش از حد خاک آن است. اگر گیاه را زیاد آبیاری می کنید، خاک شما برای مدت طولانی غرقاب می گردد و شرایط عالی را برای رشد پاتوژن ها و آلوده کردن ریشه ها و ساقه های گل قاشقی ایجاد می نماید.

اگر طبق برنامه ای دقیقی گل را آبیاری می کنید، این کار، گل را در معرض خطر آبیاری بیش از حد و پوسیدگی ریشه قرار می دهد. برخلاف تصور، آبیاری نباید طبق برنامه باشد؛ بلکه کافی است به نشانه های تشنگی گیاه توجه کنید! پس به گیاه گوش کنید!

برای کسب اطلاعات در مورد علت زرد شدن برگ گیاه شفلرا کلیک کنید.

2- شرایط خاک

خاکی که برای گلدان پپرومیا خود استفاده می کنید نیز می تواند علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی باشد.

  • استفاده از خاک تمیز و هوادهی خوب (البته نباید خیلی متراکم نباشد) بسیار مهم است. این امر به جلوگیری از پوسیدگی ساقه و بسیاری از شرایط دیگر که از طریق خاک خیس ایجاد یا تشدید می گردد یاری زیادی می نماید.
  • اگر خاک خیلی متراکم باشد، رطوبت بیش از حد را برای مدت طولانی نگه می دارد.
  • اگر خاک شما قدیمی یا فشرده است، می تواند از زهکشی موثر آن نیز جلوگیری کند.
  • مطمئن شوید که هنگام کاشت گل قاشقی به طور تصادفی از خاک کپک زده استفاده نکنید. اگر متوجه مواد کدر، کپک زده یا تغییر رنگ عجیب در مخلوط گلدان خود شدید، از آن استفاده نکنید.
  • اگر این مسائل، بعدا در خاک شما ایجاد شد، بلافاصله خاک گلدان را عوض کنید یا گیاه را مجددا در گلدانی دیگر بکارید.
  • از قرار دادن گل قاشقی (یا هر گیاه دیگر) در گلدان کثیف خودداری کنید. حتما از گلدان های نو برای جلوگیری از انتشار عوامل بیماری زا، از گیاهی به گیاه دیگر استفاده نمایید.

3- بیماری پیتیوم علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی

شایع ترین علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی بیماری پیتیوم است که باعث پوسیدگی ساقه و ریشه می گردد. این احتمالا جدی ترین بیماری است که پپرومیا با آن روبرو می گردد و می تواند به سرعت باعث مرگ یک گیاه سالم گردد.

پیتیوم یک عفونت قارچی فرصت طلب است که در شرایط بی هوازی خاک غرقابی رشد می نماید. به همین علت است که اجتناب از آبیاری بیش از حد پپرومیا بسیار مهم است.

درمان پوسیدگی ساقه گل قاشقی

اکنون که با علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی آشنا شدید برای درمان آن اقدام کنید. قبل از آغاز سعی کنید به عنوان یک اقدام احتیاطی، نقطه ای دور از سایر گیاهان آپارتمانی خود پیدا کنید. کار هایی که باید برای درمان خانگی قارچ گیاهان انجام دهید تا گیاه خود را نجات دهید عبارتند از:

مرحله 1: ریشه ها را تمیز کنید.

گل قاشقی خود را با احتیاط از گلدان بیرون بیاورید. کل گلدان را به پهلو برگردانید و آن را به آرامی بیرون بیاورید. اگر گیر نموده است، از یک چاقوی کره یا ماله بهره ببرید تا بتوانید به آرامی آن را بیرون بیاورید.

مراقب باشید از طریق ساقه ها بیرون نکشید؛ زیرا ممکن است گل را بشکنید. هنگامی که گل شما از گلدان خارج شد تا جایی که می توانید خاک قدیمی را به آرامی از ریشه جدا کنید. سپس ریشه ها را با آب ولرم (نه سرد) بشویید تا کاملا خاک و میکروب ها از بین برود.

به علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی ممکن است ریشه ها نیز آسیب دیده باشند؛ بنابراین ضروری است ریشه های بیمار را جدا کنید. در این زمینه توصیه می کنیم مقاله آموزش هرس کردن ریشه گیاه آپارتمانی را مطالعه فرمایید.

محاسبه رایگان هزینه نگهداری از گیاهان آپارتمانی!

مرحله 2: بافت پوسیده را هرس کنید.

  • اکنون که ریشه ها پاک شده اند، به دقت ریشه ها را آنالیز کنید.
  • هر یک از ریشه ها که گل آلود، تیره است یا بوی بدی دارد، آن را جدا کنید.
  • از قیچی یا چاقوی تمیز برای جدا کردن ریشه ها بهره ببرید.
  • می توانید قیچی خود را با آب و صابون بشویید یا از طریق یک پنبه آغشته به الکل چاقو و قیچی را ضد عفونی کنید.
  • بهتر است از دستکش های لاستیکی تمیز نیز بهره ببرید تا از دست و گل قاشقی خود محافظت کنید. اکنون، بالای مواد پوسیده و مقداری از بافت سالم را برش دهید؛ چون باید شما از شر تمام بافت ریشه عفونی خلاص شوید.
  • در مرحله بعد، ساقه ها یا برگ های پوسیده را جدا کنید. باز هم از قیچی یا چاقوی تمیز بهره ببرید. ساده ترین راه برای انجام این کار مالیدن الکل روی پنبه است.
  • وقتی قسمت های پوسیده گیاه را جدا کردید، آن ها را در سطل زباله بیندازید.

هشدار: آن ها را در توده کمپوست قرار ندهید؛ زیرا خطر توسعه باکتری های مضر به گیاهان دیگر وجود دارد.

مرحله 3: ذخیره سازی مجدد

پس از اتمام هرس کردن گل قاشقی، نوبت به کاشت مجدد گیاه می رسد. استفاده از خاک تازه و تمیز که به خوبی زهکشی شده باشد، برای جلوگیری از بازگشت مشکل بسیار مهم است.

می توانید گلدان قدیمی را با آب و صابون پاک کنید یا از یک گلدان کاملا نو بهره ببرید. هر یک را که انتخاب می کنید، فقط مطمئن شوید که گلدان دارای سوراخ های زهکشی باشد. برای گل قاشقی یک گلدان کوچک برترین انتخاب است. گل را در گلدان قرار دهید.

مرحله 4: مراقبت های صحیح

پس از تشخیص علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی، هنگامی که قاشقی خود را دوباره در گلدان قرار دادید، آن را در مکانی با نور کم و غیر مستقیم خورشید قرار دهید. اگر تشخیص می دهید که مکان قبلی آن، فضای مناسبی نیست، پس فضا را عوض کنید.

نور مناسب، واقعا روند بهبودی را تسریع می نماید. همان طور که گیاه شما بهبود می یابد، اجازه دهید خاک کمی بیشتر از حد معمول، بین 2 آبیاری خشک گردد؛ چون گیاه شما خاک فوق العاده مرطوبی نمی خواهد. برای کسب اطلاعات در مورد تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی کلیک کنید.

بیشتر بخوانید: 10 علت سوختن نوک برگ درختان

سخن پایانی

در این مقاله به آنالیز علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی و راهکار برطرف آن پرداخته شد. خوشبختانه این مشکل تا حد زیادی قابل پیشگیری است. حتی اگر عامل بیماری زا در خاک وجود داشته باشد. اگر مراقب باشید و شرایط را تغییر دهید، ممکن است پوسیدگی کامل ریشه یا ساقه پیشرفت نکند.

خلاصه آنچه می توانید برای جلوگیری از پوسیدگی ساقه قاشقی انجام دهید:

  • از آبیاری بیش از حد گیاه بپرهیزید.
  • مطمئن شوید که قاشقی شما به مقدار کافی نور دریافت می نماید.
  • کمی نور مستقیم قبل از ساعت 10 صبح می تواند مفید باشد. (فقط از ساعت 10 صبح با قرار دادن گیاه دورتر یا فیلتر کردن نور با یک پرده شفاف از نور مستقیم خودداری کنید.)

این کار های ساده، به جلوگیری از پوسیدگی ساقه و به طور کلی سالم نگه داشتن گل قاشقی یاری زیادی خواهد نمود. اگر در مورد نگهداری، درمان و علت سیاه شدن ساقه گل قاشقی به مشاوره یا خدمات نگهداری از گیاهان آپارتمانی احتیاج دارید، متخصصان گردش 360 به دور دنیا در کنار شما خواهند بود.

سوالات متداول

آیا سرما علت سیاه شدن گل قاشقی است؟

بله. محیط سرد یکی از دلایل این مشکل است؛ اما بیماری های قارچی و نور زیاد هم می توانند علت آن باشد.

اگر فقط ساقه های گل قاشقی پوسیده و سیاه شده باشد، آیا می توان گیاه را تکثیر کرد؟

بله. شما می توانید از قسمت سالم آن دوباره گل را تکثیر کنید.

آبیاری گیاه گل قاشقی چگونه است؟

برای آبیاری گل قاشقی احتیاجی نیست که برنامه مشخصی داشته باشید. هرگاه سطح خاک خشک بود، به معنای آن است که گیاه تشنه است.

منبع: آچاره

به "3 دلیل سیاه شدن ساقه گل قاشقی (پپرومیا)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 دلیل سیاه شدن ساقه گل قاشقی (پپرومیا)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید