ورشکستگی دومینوار در انتظار بانک هاست؟
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، هجوم مشتریان بانک سیلیکون ولی برای برداشت سپرده های خود، سقوط سهام این بانک را در پی داشت تا نگرانی ها از ایجاد یک بحران مالی بالا بگیرد.
به گزارش تجارت نیوز، روز جمعه بود که پس از آنکه اعلام شد بانک سیلیکون، ولی (SVB) نتوانسته سرمایه مورد نیاز خود را جذب کند، این بانک به طور ناگهانی ورشکسته اعلام شد. این ورشکستگی که از زمان بحران مالی سال 2008 به این سو بی سابقه بوده است، موجی از ترس و نگرانی را به وجود آورده و میلیارد ها دلار از سرمایه شرکت ها و سرمایه گذاران در این بانک را سرگردان کرده است.
ورشکستگی بانک سیلیکون، ولی که پس از فروپاشی بانک واشینگتن میچوال در سال 2008 دومین سقوط بزرگ یک موسسه مالی در تاریخ ایالات متحده محسوب می شود، پس از آن بود که این بانک از فروش 21 میلیارد دلار اوراق با ضرر 1.8 میلیارد دلاری خبر داد و گفت که قصد دارد دو میلیارد و 250 میلیون دلار از سهام بانک را نیز به فروش بگذارد.
پس از آن بود که بسیاری از مشتریان بانک سیلیکون، ولی با هجوم به این بانک تصمیم گرفتند که سرمایه خود را از آن خارج کنند. در پی همین خروج سرمایه بود که سهام بانک نیز در روز پنجشنبه سقوطی 60 درصدی را رقم زد. موضوعی که شرایط را برای بانک سیلیکون، ولی دشوارتر کرد و فروپاشی آن را در پی داشت.
سرنوشت مشتریان بانک سیلیکون، ولی
در پی ورشکستگی بانک سلیکون ولی، رگولاتور های بانکی کالیفرنیا این بانک را تعطیل کردند و شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) کنترل این بانک را به دست گرفتند؛ بنابراین این شرکت حالا باید دارایی های بانک سیلیکون، ولی را بفروشد تا بتواند پول مشتریان این بانک را به آن ها برگرداند.
شرکت بیمه سپرده فدرال اعلام کرده است که سپرده گذاران بیمه شده حداکثر تا صبح روز دوشنبه (22 اسفند ماه) سپرده های خود را به طور کامل پس می گیرند. این در حالی است که حدود 90 درصد از سپرده های موجود نزد این بانک بیمه نداشته اند.
این شرکت اعلام کرده است که سپرده های بیمه نشده، پیش پرداخت سود دریافت خواهند کرد و برای به جای مانده مبلغ وجوه بیمه نشده نیز به آن ها گواهی مصادره تعلق می گیرد.
چرا SVB ورشکسته شد؟
بانک سیلیکون، ولی در انتها سال 2022 بیش از 209 میلیارد دلار دارایی داشت و شانزدهمین وام دهنده بزرگ آمریکا لقب گرفت. تخصص این بانک نیز در تامین مالی شرکت های دانش بنیان یا همان استارت آپ ها بود و نقش پررنگی در شکوفایی بسیاری از آن ها ایفا کرد.
عوامل متعددی در فروپاشی بانک سیلیکون، ولی نقش داشتند، اما شاید افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در سال گذشته که شرایط مالی را در فضای استارت آپی که بانک سیلیکون، ولی در آن یک بازیگر برجسته بود، سخت تر کرد، بیش از باقی عوامل موثر بود.
نگران تکرار بحران 2008 باشیم؟
ورشکستگی بانک سیلیکون ولی، باعث ترس و وحشت در میان بسیاری از فعالان مالی شده است؛ زیرا این نگرانی وجود دارد که این ورشکستگی به طور دومینووار به بانک های دیگر برسد و بحران 2008 بار دیگر تکرار شود. با این حال به زعم کارشناسان این اتفاق رخ نخواهد داد و نباید نگران یک بحران مالی نو باشیم.
منبع: فرارو