واکنش دو صنف سینمایی به توقف صدور پروانه ساخت سریال های خانگی

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، کانون کارگردانان سینمای ایران و شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران به توقف در فرایند فراوری و نمایش آثار نمایش خانگی انتقاد کردند.

واکنش دو صنف سینمایی به توقف صدور پروانه ساخت سریال های خانگی

به گزارش گروه فرهنگی گردش 360 به دور دنیا، کانون کارگردانان سینمای ایران در متن بیانیه ای که اخیراً تنظیم کرده است به انتقاد از توقف صدور پروانه ساخت سریال ها در شبکه نمایش خانگی پرداخته است.

در متن این بیانیه ضمن تاکید بر کانون کارگردانان سینمای ایران هر گونه توقف در فرایند فراوری و نمایش را شدیداً محکوم می نماید آمده است: متاسفانه در روز هایی که شیوع کرونا آسیب های جبران ناپذیری به اقتصاد سینمای ایران زده و هنرمندان روز های سختی را طی می نمایند، سازمان سینمایی در اقدامی عجیب و تاسف بار و به بهانه افزایش فراوریات اقدام به تعطیلی صدور پروانه ساخت سریال های نمایش خانگی کرده و از دادن مجوز سلب مسئولیت کرده است.

هم اکنون محصولات و سریال های نمایش خانگی فضای آنلاین قشر وسیعی از مردم و حتی مخاطبین خاموش را از شهر های کوچک و روستا ها تا هموطنان خارج از کشور تحت پوشش قرار میدهد، مخاطبینی خاموش که نه برنامه های صداوسیما را می بینند و نه اهل رفتن به سینما هستند. ولی تصمیمات غیر کارشناسی و آزمودن راه های محدودنماینده قبلی نتیجه ای جز سوق دادن این مخاطب انبوه به سمت فضای مجازی خارجی نخواهد داشت.

توقف فراوری سریال های نمایش خانگی توسط سازمان سینمایی مقدمه ای بر دخالت سازمان های دیگر در محدود کردن هرچه بیشتر این فراوریات خواهد بود که نتیجه آن نابودی پلتفرم های فضای آنلاین، از دست رفتن مخاطبین میلیونی و بیکاری بسیاری از اهالی زحمتکش سینمای ایران خواهد بود که در فراوری این سریال ها نقش دارند.

کانون کارگردانان سینمای ایران ضمن تقبیح این رفتار هرگونه عملی را که مانع کسب و کار، محدود ساختن و توقف فعالیت سینماگران شده شدیداً محکوم می نماید و خواهان ادامه فرایند فراوری سریال های نمایش خانگی توسط سازمان سینمایی است.

هشدار کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران به توقف صدور مجوز ها

همچنین شورای مرکزی کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی درباره اخبار مرتبط با انحصارگرایی در عرصه فراوری سریال در شبکه نمایش خانگی، اعلام آمادگی کرد تا به هر دو سازمان درگیر در این ماجرا یعنی سازمان سینمایی و سازمان صدا و سیما نظرات مشورتی لازم را ارائه دهد.

متن کامل این بیانیه به توضیح زیر است:

مدیر کل پروانه ساخت سازمان سینمایی اعلام کرده است که به منظور جلوگیری از سریال سوزی تا اطلاع ثانوی مجوزی برای ساخت هیچ سریالی در شبکه نمایش خانگی صادر نمی گردد. خبر ها حاکی از آن است که این اعلام توقف به خاطر اختلاف میان سازمان سینمایی و سازمان صدا و سیما در بحث صدور مجوز نظارت بر فراوری محصولات نمایش خانگی است.

با توجه به این که در چند سال گذشته بیش ترین نظارت و ممیزی و اعمال نظرات از سوی هر دو سازمان یعنی هم سازمان سینمایی و هم سازمان صدا و سیما بر روی فیلم نامه اعمال شده است، کانون فیلم نامه نویسان با توجه به ارتباط ناگزیر شغلی اعضای خود با هر دو سازمان، پیشنهادات و انتقاداتی را به توضیح زیر مطرح می نماید:

1- می توان پیش بینی کرد که انتقال صدور مجوز از سازمان سینمایی به صدا و سیما به انحصار مطلق در این حوزه و یک سان سازی فراوریات دو بخش متفاوت، و کم رنگ شدن جذابیت های فراوریات بازار کار منجر گردد.

2- بار ها از زبان مسئولان فرهنگی شنیده ایم که مشکل سینما و آثار نمایشی ما ضعف فیلم نامه است. به عقیده کانون فیلم نامه نویسان، عظیم ترین مشکل، عدم درک مسئولان نظارتی از ماهیت پیچیده فیلم نامه و فیلم نامه نویسی ست.

3- معتقدیم ارتقاء سطح فیلم نامه نویسی و ساخت آثار قابل قبول در گرو ارتباط تنگاتنگ سازمان های نظارتی و فراوری با تنها نهاد و صنف فیلم نامه نویسی ست وگرنه منشأ بودجه فراوری و دولتی بودن یا خصوصی بودن آن، هرگز مجوزی برای حاکمیت محض صاحبان احتمالی سرمایه برای فراوری آثار ضعیف نخواهد بود.

4- به سازمان سینمایی و سازمان صداوسیما پیشنهاد می کنیم بیش از توجه به متولی گری، نگران کارنامه خود در ساخت محصولاتی نمایشی باشند که تنها در یک میدان بی رقیب شانس دیده شدن دارند.

با درنظر دریافت مراتب ذکرشده، کانون فیلم نامه نویسان سینمای ایران آمادگی خود را برای ارائه مشاوره مداوم و ساختاری به این دو سازمان ناظر اعلام می نماید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "واکنش دو صنف سینمایی به توقف صدور پروانه ساخت سریال های خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکنش دو صنف سینمایی به توقف صدور پروانه ساخت سریال های خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید