نحوه صحیح خشک کردن انبه
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و به بسیار پرطرفدار است. این میوه دارای مقادیر بسیاری فیبر، ویتامین A و قند طبیعی است و خوراکی فوق العاده برای یک میان وعده مقوی محسوب می گردد. به همین دلیل خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از فواید این میوه استفاده نمایند. امروز تصمیم گرفتیم تا شیوه خشک کردن و تهیه چیپس انبه را به شما آموزش دهیم.
انبه حاوی مواد مغذی خیلی بالایی بوده و به بسیار پرطرفدار است. این میوه دارای مقادیر بسیاری فیبر، ویتامین A و قند طبیعی است و خوراکی فوق العاده برای یک میان وعده مقوی محسوب می شود. به همین دلیل خیلی از افراد حتی در فصولی که انبه نیست هم دوست دارند از فواید این میوه استفاده نمایند. امروز تصمیم گرفتیم تا شیوه خشک کردن و تهیه چیپس انبه را به شما آموزش دهیم.
برش دادن انبه
چنانچه دستگاه هسته گیر انبه نداریم، انبه را عمودی روی تخته قرار می دهیم. با یک دست خود انبه را نگه داریم با دست دیگر خود با چاقو به فاصله یک سانتیمتر از سطح مقطع فرضی میانی، دو برش موازی می زنیم. دو برش بزرگ بدون هسته و یک تکه با هسته به دست می آید. پوست را ازبرش های بدون هسته می گیریم و تکه های انبه را روی ورقه ای می چینیم.
تکه ای که هسته دارد را روی میز گذاشته و با چرخاندن چاقوی نوک تیز، هسته را از آن خارج می کنیم. باید دقت کنید که قبل از برش زدن پوست آن را نگیریم. زیرا شکل میوه به هم می خورد. برای پوست گیری انبه، تکه های میوه را به مدت فقط سی ثانیه در آب جوش می ریزیم و آنگاه به یک ظرف آب یخ انتقال می دهیم تا پوست میوه به آسانی جدا شود.
نحوه خشک کردن انبه
شیوه اول: خشک کردن انبه از طریق نور خورشید
برای خشک کردن میوه ها در فضای باز و نور خورشید انبه هایی را انتخاب کنید که نه خیلی رسیده و نه خیلی نارس باشد. به دلیل آلودگی هوای کلان شهرها، خشک کردن در فضای باز و در زیر نور آفتاب چندان توصیه نمی شود.
برای خشک کردن انبه یک روز گرم و آفتابی را که رطوبت هوا زیر 60 درصد باشد را انتخاب می کنیم. آنگاه انبه ها را خوب شسته و هسته آن را جدا می کنیم و میوه ها را به قطعات کوچک و نازک برش می زنیم. (بهتر است از میوه های سفت بهره ببرید تا موقع شستن یا خرد کردن له نشوند، ولی اگر میوه هایتان نرم است از چاقوی خیلی تیز و اره ای بهره ببرید).
میوه ها را روی توری یا سینی قرار داده و آن ها را روی دو عدد آجر می گذاریم تا از زمین فاصله بگیرد. روی میوه ها را یک توری نازک می اندازیم و در آفتاب قرار می دهیم. برای سرعت بخشیدن در خشک شدن میوه ها، در زیر سینی یک ورق آلومینیوم قرار می دهیم. هرچند روز یک بار به میوه ها سر می زنیم و در آخر میوه های چروکیده و ترد را جمع آوری می کنیم.
شیوه دوم: خشک کردن انبه از طریق فر
در این شیوه بهتر است برای جلوگیری از رشد باکتری ها، میوه ها را در دمای خیلی کم گرم کنیم. دمای فر را میان 50 تا 70 درجه سانتی پایه تنظیم می کنیم. سینی فر را با کاغذ مومی پوشش می دهیم و تکه های انبه را بافاصله از هم می چینیم. برای پیشگیری از جمع شدن میوه ها، یک توری گرد مخصوص پیتزا را روی میوه ها قرار می دهیم.
میوه های داخل فر را هر دو ساعت یک بار زیرورو می کنیم تا همه قسمت های آن یکنواخت خشک شود. هنگامی که انبه ها بافت چرم مانندی پیدانموده و قابل انعطاف باشند، آماده بیرون آوردن از فر هستند. بعد از بیرون آوردن میوه های خشک شده از فر، آن ها را در ظرف های پلاستیکی یا شیشه ای قرار می دهیم و 4 روز درب ظرف را باز می گذاریم تا رطوبت به جای مانده از میوه ها خارج شود.
شیوه سوم: خشک کردن انبه با دستگاه خشک کن
در این شیوه هم مثل دیگر شیوه ها اول انبه ها را خوب می شوییم تا تمیز شوند؛ آنگاه آن ها را برش می زنیم. دمای دستگاه خشک کن را روی 57 درجه سانتی پایه تنظیم نموده و میوه های برش داده شده را داخل دستگاه می چینیم. مدت زمان ماندن میوه ها در دستگاه 24 تا 48 ساعت می باشد.
برای پیشگیری از خشک شدن بیش از اندازه میوه ها هر 4 ساعت یک بار آن ها را زیرورو می کنیم. روش فر و روش دستگاه های خانگی دو روش مرسوم برای خشک کردن انبه می باشند؛ که گوشت لطیف انبه در روش فر ممکن است قدری صدمه ببیند.
مهمترین خواص انبه و چیپس انبه عبارتند از:
- کاهش زوال شبکیه افراد سالمند
- جلوگیری از آسم
- خواص انبه ضد سرطان بودن آن است
- درمان ناراحتی های قلبی و عروقی
- درمان بیماری های گوارشی
- تقویت پوست و مو
- تقویت استخوان ها
- ارزش غذایی و اندازه کالری انبه خشک در هر 100 گرم برابر با 319 کالری می باشد.
منبع: بیتوته
منبع: فرارو