سبزی ترخون با فواید باورنکردنی
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، سبزی ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی است و به دلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از گذشته تا به امروز به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ترخون سبزی با طبع گرم و خشک است و موجب کاهش فشارخون هم می گردد. ترخون منبع خوبی از آهن، کلسیم و منگنز و بعلاوه دارای پتاسیم، منیزیم و ویتامین های A و C است.
از مهمترین خواص ترخون کاهش درد دندان و لثه است و جویدن ترخون موجب جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخم های دهان می گردد؛ وجود ماده ای موسوم به اوژنول در سبزی ترخون علت تسکین درد دندان است.
بعلاوه مصرف ترخون برای درد مفاصل مفید و بهتر است همراه غذا خورده گردد و کوبیده آن به صورت ضماد استفاده گردد.
خوردن ترخون برای تسکین دل درد و درد های معده بر اثر غذا و پرخوری هم مفید است، به طور کلی ترخون، مقوی دستگاه هاضمه است و بعلاوه نفخ و باد شکم را دفع می نماید.
ترخون قدرت دفاعی بدن را نیز در برابر بعضی ویروس ها و باکتری ها افزایش می دهد.
از دیگر خواص ترخون تقویت اعصاب است، به این منظور از دم نموده آن باید استفاده گردد. خوردن چای ترخون، خستگی را از بین می برد، اعصاب را آرام می نماید و می تواند راه چاره خوبی برای مسائل بی خوابی باشد.
استفاده از دم نموده ترخون برای درمان نقرس، درد های روماتیسمی مفید است.
از سوی دیگر گیاه ترخون در درمان مارگزیدگی هم مفید است. ترخون، دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی است که می تواند در خنثی سازی موادی موسوم به رادیکال های آزاد یاری کند.
با وجود همه محاسن ترخون، این گیاه برای گرم مزاجان مضر است و زیاده روی در خوردن آن مسائلی را به وجود می آورد. این گیاه برای سینه خوب نیست بنابراین باید آن را با عسل میل کرد.
بعلاوه مصرف طولانی مدت این سبزی می تواند موجب ایجاد سرطان گردد که به علت استراگول موجود در آن است؛ به علت وجود استراگول در ترخون و تاثیر آن بر جنین و ایجاد ناهنجاری در آن، زنان باردار نباید از آن استفاده نمایند.
منبع: فرارو