جایگاه چای در چین
به گزارش گردش 360 به دور دنیا، آشنایی با فرهنگ چای چینی
چای امروزه یکی از رایج ترین و دردسترس ترین نوشیدنی های دنیا است، اما در گذشته های دور چای محصولی باارزش و گرانقیمت بود که تاجران و دریانوردان برای تجارت این محصول از چین به سایر نقاط دنیا جان خود را به خطر می انداختند. این روزها چین تولیدکننده صدها نوع چای مختلف است و مزارع چای این کشور با سیلاب های بهاری که مواد معدنی و ترکیباتی شفابخش دارند آبیاری می شوند. با خبرنگاران همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم به جایگاه و آداب نوشیدن چای در چین:
:افسانه کشف چای در چین
روایت های مختلفی درباره کشف چای در چین وجود دارد. بر اساس یکی از این روایت های افسانه ای، یکی از حمرانان عهد باستان برای کشف خواص دارویی گیاهان، گیاهای دارویی مختلفی را آزمایش می کرد. یک روز طی آزمایش یکی از گیاهان را چشید و مسموم شد و در بستر مرگ افتاد. به طور اتفاقی قطره ای آب از درخت چای به دهان او چکید و این قطره چای او را از مرگ نجات داد. بر اساس روایتی دیگر امپراتوری چینی به نام چنونگ با همراهانش سفر می کرد. در سفر خدمتکاران برای او آبی می جوشاندند که اتفاقی چند برگ چای درون این آب می افتد. وقتی امپراتور آب را می نوشد طعم چای را حس می نماید و همین جریان به کشف چای به عنوان یک نوشیدنی محبوب می انجامد.
چند سال پیش محققان در مقبره باستانی یکی از امپراتورهای چین که مربوط به حدود 2000 سال پیش از میلاد می شوند بقایای گیاه چای را کشف نموده اند و این نشان دهنده قدمت مصرف چای در چین است.
فرهنگ چای در چین:
در چین چای را برای برطرف عطش می نوشند. کیفیت چای با توجه به رنگ، عطر و طعم چای معین می گردد. کسی که برای معین کیفیت چای آن را می چشد باید بتواند این موارد را به خوبی ارزیابی کند.
فعالیت های مربوط به چای در چین با فلسفه و افسانه های اخلاقی خاصی در آمیخته است و نوشیدن چای در این کشور مراسم خاصی دارد. چینی ها طی نوشیدن چای به فضا و محیط اطراف، موسیقی، تکنیک های دم کردن چای و روابط میان افرادی که چای را می نوشند توجه می نمایند.
مراسم چای چینی، مراسمی هنری است که آموختن آداب و رسوم آن نیازمند صرف زمان است. چای در چین بسیار با سلیقه و در فنجان و نعلبکی هایی خاص که با دقت در سینی چیده شده اند سرو می گردد.
اخیرن تور های زیادی در سطح چین برای نشان دادن فرهنگ و آدام و رسوم چای چینی برگزار می گردد.
نوشیدن موثر چای در چین:
یه عقیده چینی ها نوشیدن چای مزایای فراوانی دارد. چای باعث بازشدن فکر، تنظیم درجه حرارت بدن و کاهش وزن می گردد. چینی ها اضافه کردن یک فنجان چای را به برنامه غذایی روزانه توصیه می نمایند و تاکید دارند که چای در شرایط زیر صرف گردد:
چای را گرم بنوشید: چای به سرعت اکسید می گردد و مواد مغذی آن کاهش پیدا میکند، برای همین چینی ها پیشنهاد مینمایند که چای را گرم بنوشید.
چای را کمرنگ بنوشید: نوشیدن چای پررنگ می تواند به معده شما آسیب بزند و باعث بی خوابی بگردد.
چای را بین وعده های غذایی بنوشید: چای را بلافاصله قبل یا بعد از غذا ننوشید. وقتی معده شما خالی است چای اشتهایتان را کم می نماید و وقتی معده تان پر است نوشیدن چای باعث سوءهاضمه می گردد.
منبع: الی گشت