فعالیت بدنی اندازه ابتلا به کرونا را کاهش می دهد

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: فعالیت بدنی و ورزش منظم و استاندارد مقدار ابتلا به ویروس کرونا را در افراد کاهش می دهد.

فعالیت بدنی اندازه ابتلا به کرونا را کاهش می دهد

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، نرگس باباخانی روز آدینه در مصاحبه با ایرنا گفت: یکی از عوامل خطر در ابتلا به کرونا و بستری شدن در بیمارستان چاقی و اضافه وزن است به گونه ای که طبق مطالعات افراد دارای اضافه وزن 2 برابر بیشتر از افراد دارای وزن متعادل در معرض بستری شدن در بیمارستان در صورت ابتلا به ویروس کرونا هستند.

وی افزود: بنابراین ورزش و فعالیت بدنی با اضافه نمودن به توان قلبی و تنفسی و تاثیر بر کاهش اضافه وزن و چاقی به اسم یکی از عوامل وخامت کرونا در کنترل بیماری کووید 19 موثر است.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: انجام فعالیت بدنی با روش های مختلف از جمله پیاده روی، دوچرخه سواری، کارهای خانه، ورزش و تفریحات فعال نظیر فوتبال و بازی های بومی محلی مناسب است.

باباخانی اضافه نمود: فعالیت بدنی در فرایند کار مانند کار بدنی در کشاورزی، حمل وسایل بعلاوه فعالیت بدنی با شدت میانه شامل فعالیت هایی که حداقل 10 دقیقه به طور مداوم طول بکشد و موجب افزایش اندک تنفس و ضربان قلب گردد هم توصیه می گردد.

وی با تاکید بر ضرورت اجتناب از فعالیت های بدنی با شدت بالا گفت: فرد تا چند ساعت پس از انجام ورزش و فعالیت بدنی با شدت بالا دچار افت ایمنی می گردد یعنی ورزش شدید به ویژه در باشگاه ها و سالن های ورزشی شلوغ و فضای بسته در شرایط بیماری کرونا دارای مضراتی بیشتر از فواید آن است که این روزها باید از آن پرهیز گردد.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: با توجه به احتمال ابتلا به بیماری کرونا در مکان های پُر تردد انجام فعالیت بدنی در محیط های عمومی مانند باشگاه ها و پارک ها مگر با رعایت ضوابط خاص توصیه نمی گردد بنابراین برترین مکان برای انجام فعالیت بدنی در منزل و یک اتاق با تهویه مناسب است.

باباخانی درباره مراحل انجام فعالیت بدنی هم اعلام کرد: گرم کردن بدن به مدت 10 دقیقه قبل از شروع فعالیت بدنی با انجام حرکات کششی و فعالیت هوازی ملایم مثل پیاده روی و سرد کردن پس از انجام فعالیت بدنی شامل ورزش سبک و حرکات کششی به مدت 10 دقیقه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی توصیه کرد: حرکات کششی سه تا چهار نوبت تکرار و هر بار با نگه داشتن به مدت 15 تا 30 ثانیه صورت گیرد و برنامه اصلی فعالیت بدنی بین 20 تا 60 دقیقه فعالیت هوازی شامل پیاده روی درجا، طناب زدن، استفاده از تردمیل، اسکی فضایی، دوچرخه ثابت و ورزش های قدرتی باشد.

کارشناس سلامت میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان علائم خطر در حین انجام فعالیت ورزشی در دوره همه گیری کرونا را تب و درد بدن، تنگی نفس در حال استراحت، درد قفسه سینه، تغییرات ناگهانی ضربان قلب، سرفه خشک، تنگی نفس نامناسب و احساس ناخوشی حین ورزش دانست و تاکید نمود: در صورت داشتن هر یک از علائم باید فعالیت بدنی قطع و با یک پزشک مشورت گردد.

باباخانی گفت: همه گیری کرونا بیش از پیش نشان داد که فعالیت بدنی نه تنها در پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بلکه در تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با بیماری های عفونی هم باید جدی گرفته گردد.

وی اضافه نمود: نقش فعالیت بدنی منظم در پیشگیری و درمان بیماری های غیر واگیر ازجمله بیماری های قلبی، سکته مغزی، دیابت و سرطان های پستان و روده عظیم، فشار خون بالا، ارتقا سلامت روان، تأخیر در شروع زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی برکسی پوشیده نیست.

وی افزود: نقش فعالیت بدنی با شدت میانه در بالا بردن ایمنی و مقابله بدن در بیماری ها بسیار موثر است و در مطالعات 20 تا 30 درصد کاهش نرخ عفونت های تنفسی ویروسی در افرادی که فعالیت بدنی با شدت میانه دارند، مشاهده شده است.

منبع: جام جم آنلاین

به "فعالیت بدنی اندازه ابتلا به کرونا را کاهش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فعالیت بدنی اندازه ابتلا به کرونا را کاهش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید