خواص آب هویج برای سلامتی

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، آب هویج از هویج کامل استخراج می گردد و بسیار مغذی است. این نه تنها پتاسیم و ویتامین C را فراهم می نماید، بلکه از نظر پروویتامین A نیز بسیار غنی است. تصور می گردد خواص آب هویج ایمنی را تقویت می نماید و سلامت چشم و پوست را بهبود می بخشد و بعلاوه فواید دیگری هم دارد که در ادامه می خوانید.

خواص آب هویج برای سلامتی

در اینجا 8 خاصیت از خواص آب هویج آورده شده است.

1. بسیار مغذی است

آب هویج کالری و کربوهیدرات کمی دارد در حالی که حاوی مواد مغذی متعددی است. یک فنجان (240 میلی لیتر) حاوی موارد زیر است:

  • کالری: 96
  • پروتئین: 2 گرم
  • چربی: کمتر از 1 گرم
  • کربوهیدرات: 22 گرم
  • شکر: 9 گرم
  • فیبر: 2 گرم
  • ویتامین A (به عنوان پروویتامین A): 255٪ از ارزش روزانه
  • ویتامین سی: 23 درصد از ارزش روزانه
  • ویتامین ک: 31 درصد از ارزش روزانه
  • پتاسیم: 15 درصد ارزش روزانه

آب هویج بعلاوه رنگدانه های کاروتنوئیدی لوتئین و زآگزانتین را فراهم می نماید که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن شما عمل می نمایند. آنتی اکسیدان ها با مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند.

کاروتنوئید اصلی موجود در آب هویج بتاکاروتن است که مسئول رنگ نارنجی هویج است. بدن شما آن را به آنتی اکسیدان ویتامین A تبدیل می نماید.

خلاصه

آب هویج سرشار از ویتامین A و سرشار از ویتامین های C و K است. بعلاوه حاوی ترکیبات گیاهی به نام کاروتنوئیدها است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می نمایند.

2. خواص آب هویج ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد

آب هویج حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی است که برای چشم شما مفید است.

به طور خاص، 1 فنجان (250 میلی لیتر) آب هویج بیش از 250 درصد از ارزش روزانه را برای ویتامین A، بیشتر به شکل پروویتامین A کاروتنوئیدها مانند بتا کاروتن تامین می نماید.

ویتامین A برای سلامت چشم حیاتی است. چندین مطالعه مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی پروویتامین A را با کاهش خطر نابینایی و بیماری های چشمی مرتبط با افزایش سن مرتبط می دانند.

علاوه بر این، آب هویج یک منبع عالی از لوتئین و زآگزانتین است، دو کاروتنوئید دیگر که در چشمان شما جمع می شوند و از آن ها در برابر نور مضر محافظت می نمایند.

مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به مسائل چشمی مانند دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن را کاهش دهد. یک تجزیه و تحلیل از 6 مطالعه، مصرف زیاد این ترکیبات در رژیم غذایی را با 26 درصد کمتر خطر ابتلا به AMD دیررس در مقایسه با مصرف کم مرتبط دانست.

خلاصه

آب هویج منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است که برای سلامت چشم حیاتی هستند و ممکن است در برابر AMD از شما محافظت نمایند.

3. خواص آب هویج در تقویت ایمنی

خواص آب هویج ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.

هر دو ویتامین A و C موجود در آب هویج به عنوان آنتی اکسیدان عمل می نمایند و از سلول های ایمنی در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.

علاوه بر این، این آب میوه منبع غنی ویتامین B6 است که بیش از 30 درصد از ارزش روزانه را در 1 فنجان (240 میلی لیتر) تامین می نماید. ویتامین B6 نه تنها برای یک پاسخ ایمنی مطلوب ضروری است، بلکه کمبود آن با ضعف ایمنی نیز مرتبط است.

در واقع، یک مطالعه روی جوندگان نشان داد که مصرف ناکافی ویتامین B6 در رژیم غذایی، رشد سلول های ایمنی به نام لنفوسیت ها را منع می کند.

با این حال، مطالعات انسانی مورد احتیاج است.

خلاصه

آب هویج به عنوان منبعی غنی از ویتامین های A و B6 و C، ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن شما یاری کند.

4. ممکن است اثرات ضد سرطانی ایجاد کند

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که ترکیبات خاصی در آب هویج ممکن است از سرطان محافظت کند.

به طور خاص، پلی استیلن ها، بتاکاروتن و لوتئین حاصل از عصاره آب هویج ممکن است در برابر سلول های سرطان خون انسان مؤثر باشند.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که درمان سلول های سرطان خون با عصاره آب هویج به مدت 72 ساعت منجر به مرگ سلول های سرطانی و توقف چرخه رشد سلولی شد.

مطالعه دیگری در آزمایشگاه نتایج مشابهی را گزارش کرد اما نشان داد که پلی استیلن ها - نه بتاکاروتن یا لوتئین - عوامل اصلی ضد سرطان در آب هویج هستند.

در حالی که این نتایج امیدوارنماینده به نظر می رسند، مطالعات انسانی کمی در دسترس است.

یک مطالعه 2 هفته ای روی 22 مرد جوان سالم نشان داد که نوشیدن تقریباً 1.5 فنجان (330 میلی لیتر) آب هویج در روز تأثیر قابل توجهی بر بیومارکرهای موجود در مدفوع مرتبط با سرطان روده بزرگ ندارد. با این حال، این یک مطالعه کوتاه با حجم نمونه محدود بود.

به طور کلی، تحقیقات گسترده تری مورد احتیاج است. آب هویج را نباید یک درمان سرطان در نظر گرفت.

خلاصه

در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که ترکیبات موجود در آب هویج باعث مرگ سلول های سرطانی می گردد. با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد احتیاج است.

5. ممکن است کنترل قند خون را بهبود بخشد

نوشیدن میزان کمی آب هویج ممکن است به کاهش سطح قند خون یاری کند.

به طور خاص، مطالعات روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که آب هویج تخمیر شده قند خون را کاهش می دهد و سایر علائم مرتبط را بهبود می بخشد. این به این علت است که آب میوه حاوی پروبیوتیک هایی است که باکتری های مفیدی هستند که روی باکتری های روده مرتبط با دیابت تأثیر می گذارند.

مطالعه دیگری روی جوندگان نشان داد که آب هویج بنفش به علت اثر ضد التهابی رنگدانه های آنتوسیانین، کنترل قند خون را افزایش می دهد.

با این حال، اینها انواع بسیار خاصی از آب هویج هستند. معلوم نیست که آیا آب هویج معمولی اثرات مشابهی دارد یا خیر.

با این حال، آب هویج دارای شاخص گلیسمی پایین (GI) است - این معیاری است که نشان می دهد یک غذای خاص چقدر سطح قند خون را افزایش می دهد. مصرف غذاها و نوشیدنی های با گلیسمی پایین ممکن است به بهبود مدیریت قند خون در افراد مبتلا به دیابت یاری کند.

بنابراین، آب هویج ممکن است جایگزین خوبی برای آب میوه هایی با GI بالا باشد. با این حال، مهم است که مقدار وعده ها را کنترل کنید، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد.

خلاصه

مطالعات محدود حیوانی نشان می دهد که آب هویج تخمیر شده و بنفش، کنترل قند خون را بهبود می بخشد. در حالی که آب هویج معمولی دارای GI پایینی است، باید حتما آن را در مقادیر بسیار میانه بنوشید.

6. ممکن است سلامت پوست را بهبود بخشد

مواد مغذی موجود در آب هویج ممکن است به ویژه برای سلامت پوست مفید باشد.

یک فنجان (250 میلی لیتر) آب هویج بیش از 20 درصد از ارزش روزانه را برای ویتامین C فراهم می نماید، یک ماده مغذی محلول در آب که برای فراوری کلاژن ضروری است. این ترکیب فراوان ترین پروتئین فیبری در بدن شما است و خاصیت ارتجاعی و استحکام پوست شما را فراهم می نماید.

علاوه بر این، ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان برای محافظت از پوست شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد عمل می نماید.

بتاکاروتن موجود در آب هویج نیز ممکن است به پوست شما یاری کند. یک مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی غنی از کاروتنوئید ممکن است از پوست شما در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کند و ظاهر پوست را بهبود بخشد.

خلاصه

آب هویج ویتامین C و بتاکاروتن، دو آنتی اکسیدانی که ممکن است از پوست شما در برابر آسیب محافظت نمایند، تامین می نماید. ویتامین C بعلاوه برای فراوری کلاژن ضروری است که پوست را تقویت می نماید.

7. خواص آب هویج ممکن است سلامت قلب را تقویت کند

آب هویج ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی یاری کند.

اول اینکه آب هویج منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم مناسب فشار خون دارد. اثبات شده است که یک رژیم غذایی با پتاسیم بالا از فشار خون بالا و سکته مغزی محافظت می نماید.

ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب هویج نیز ممکن است برای قلب شما مفید باشد.

یک مطالعه 3 ماهه بر روی 17 بزرگسال با سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا نشان داد که نوشیدن 2 فنجان (480 میلی لیتر) آب هویج در روز به طور قابل توجهی آنتی اکسیدان های خون را افزایش می دهد و اکسیداسیون چربی های خون را کاهش می دهد که ممکن است منجر به بیماری قلبی گردد.

با این حال، تحقیقات انسانی بیشتری مورد احتیاج است.

خلاصه

پتاسیم و آنتی اکسیدان های موجود در آب هویج ممکن است به کاهش فشار خون و کاهش عوامل خطر بیماری قلبی یاری کند.

8. ممکن است از کبد شما محافظت کند

تصور می گردد که کاروتنوئیدهای موجود در آب هویج سلامت کبد را تقویت می نماید.

چندین مطالعه نشان می دهد که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها از بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) محافظت می نماید.

NAFLD زمانی اتفاق می افتد که چربی در کبد شما جمع می گردد، معمولاً در نتیجه رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن یا چاقی. ممکن است در نهایت منجر به زخم شدن کبد و آسیب ماندگار گردد.

یک مطالعه 8 هفته ای روی موش ها نشان داد که آب هویج بعضی از نشانگرهای NAFLD را کاهش می دهد. مطالعه دیگری بر روی جوندگان نتایج مشابهی را نشان داد و نشان داد که آب هویج چربی کبد را کاهش نمی دهد اما علائم خون التهابی را کاهش می دهد.

با این وجود، مطالعات انسانی مورد احتیاج است.

خلاصه

آب هویج به علت داشتن میزان زیادی کاروتنوئیدهای ضد التهابی ممکن است از کبد شما در برابر شرایطی مانند NAFLD محافظت کند. با این حال، تحقیقات بیشتری ضروری است.

اقدامات احتیاطی

در حالی که آب هویج برای بیشتر مردم کاملاً بی خطر است، چند احتیاط وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.

بعضی از آب هویج ها، به ویژه انواع تازه تهیه شده، ممکن است برای از بین بردن باکتری های مضر پاستوریزه نشده باشند. زنان باردار، افراد مسن، بچه ها خردسال و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید از آب هویج غیر پاستوریزه خودداری نمایند.

علاوه بر این، نوشیدن مقادیر بسیار زیاد آب هویج ممکن است منجر به کاروتنمی گردد، وضعیتی که در نتیجه سطوح بالای بتاکاروتن در خون، پوست شما را زرد مایل به نارنجی می نماید.

اگرچه مضر نیست اما می تواند هشدار دهنده باشد. حذف موقت منابع بتاکاروتن از رژیم غذایی شما معمولاً این مشکل را حل می نماید.

در نهایت، آب هویج فیبر کمتری نسبت به هویج کامل دارد و حاوی قندهای طبیعی است. از آنجایی که محتوای فیبر کمتر به این معنی است که قندهای آن سریعتر جذب می شوند، نوشیدن بیش از حد ممکن است سطح قند خون شما را افزایش دهد.

در حالی که GI پایین آب هویج به این معنی است که قند خون شما را به مقدار آب میوه های دیگر افزایش نمی دهد اما اگر دیابت دارید، همچنان باید مراقب باشید که مصرف خود را تعدیل کنید - به خصوص اگر آن را به تنهایی می نوشید.

خلاصه

بعضی از انواع آب هویج ممکن است پاستوریزه نشده باشند و باید به وسیله بعضی از افراد از جمله زنان باردار، اجتناب گردد. نوشیدن بیش از حد نیز ممکن است به طور موقت رنگ پوست شما را تغییر دهد.

حرف آخر

آب هویج فوق العاده مغذی است، پتاسیم، چندین کاروتنوئید و ویتامین های A و C و K دارد.

نوشیدن این آب سبزیجات ممکن است به بهبود سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت پوست یاری کند. با این حال، تحقیقات انسانی گسترده تر مورد احتیاج است.

از آنجایی که حاوی قندهای طبیعی است، ممکن است بهتر باشد آن را در حد اعتدال بنوشید.

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج

به "خواص آب هویج برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص آب هویج برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید