آشنایی با گیاهانی که ساقه و ریشه آنها سمی هستند

به گزارش گردش 360 به دور دنیا، مصرف ریشه تا ساقه بعضی از گیاهان به علت ضررهایی که برای بدن انسان دارد توصیه نمیشود چرا که ریشه تا ساقه بعضی از گیاهان دارای مواد سمی و آسیب زننده به انسان است از این رو خوردن ریشه تا ساقه چند گیاه به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در ادامه به بعضی از گیاهان اشاره نموده ایم.

آشنایی با گیاهانی که ساقه و ریشه آنها سمی هستند

ریشه و ساقه کدام گیاهان سمی و مضر است؟

خوردن محصولاتی که از ریشه تا ساقه یک گیاه به دست می آید، یک روش عالی برای کاهش ضایعات است.

با این همه، قسمت های خوردنی و خوشمزه بعضی از گیاهان همانند برگ های چغندر قرمز نادیده گرفته می شوند زیرا افراد هرگز به فکر خوردن آن نمی افتند.

اما قبل از اینکه بخواهید ریشه، ساقه و دانه های گیاهان را در آشپزخانه خود نگهداری کنید، باید در خصوص آن ها اطلاعات مناسبی کسب کنید.

بعضی از قسمت های گیاهان خوردنی نیستند و باید از مصرف آن اجتناب کنید. در این مقاله قصد داریم 7 گیاهی را معرفی کنیم که مصرف ریشه تا ساقه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

1.ساقه و جوانه سیب زمینی
سیب زمینی متعلق به خانواده بادنجانیان است که همه آن ها حاوی ترکیبات سمی به نام سولانین هستند.

در حقیقت، پادشاه معروف اسکاتلند به نام مکبوث ازشابیزک یا همان بلادونا(متعلق به همین خانواده) برای کشتن دشمنان دانمارکی استفاده نموده است.

در سیب زمینی، سولانین عمدتا در ساقه و جوانه های آن یافت می شود. بنابراین باید قبل از پختن آن، این قسمت ها را برش دهید.

سولانین، بیشتر در سیب زمینی های سبز دیده می شود.

2.برگ های گوجه فرنگی
گوجه فرنگی متعلق به شاخه دیگری از خانواده بادنجانیان است. گوجه فرنگی در اروپا به مدت بیش از 200 سال مورد استفاده قرار نمی گرفت.

برگ های آن حاوی مقادیر اندکی از سولانین و توماتین است که اگر زیاد مصرف شود می تواند باعث شکم درد شود.

3.دانه های سیب
همانطور که ممکن است شنیده باشید، دانه های سیب حاوی سیانور سمی است. به طور خاص، این دانه ها حاوی آمیگدالین هستند.

آمیگدالین ماده ای است که به هنگام برخورد با آنزیم های گوارشی در روده، سیانور سمی آزاد می کند. قسمت خارجی و سخت دانه های سیب، معمولا از بروز این عمل جلوگیری می کند مگر اینکه به هنگام خوردن آن را بجوید.

با جویدن 200 عدد دانه سیب، سیانور به دوز کشنده خود می رسد. بهتر است این دانه ها را دور بیندازید زیرا طعم خوبی ندارد و مصرف آن ممکن است خطرناک باشد.

4.میوه مارچوبه
اگر تا به حال مارچوبه را پرورش داده باشید، حتما می دانید که گیاه ماده آن نوعی میوه قرمز رنگ توتی شکل فراوری می کند.

نباید این میوه ها را لمس کنید. این میوه ها باعث کشته شدن انسان نمی شود اما می تواند باعث ایجاد بیماری شدید شود زیرا در آن ساپوژنین وجود دارد.

ساپوژنین نوعی از ترکیبات است که سمیت خفیفی دارد.اگر این میوه ها را بخورید ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشید.

5.برگ های روبارب(از سرده ریواس)
ساقه های این گیاه می تواند به همراه توت فرنگی شیرین یک پای تابستانی خوشمزه باشد اما برگ های آن خوردنی نیست.

برگ های روبارب حاوی اگزالیک اسید و گلیکوزیدهای آنتراکینون است که به هنگام قورت دادن برای انسان سمی هستند.

نشانه های مسمومیت از فردی به فرد دیگر فرق دارد و به اندازه مصرف بستگی دارد اما بعضی از نشانه ها شامل استفراغ، درد شکمی و تشنج است.

6.برگ و گل بادمجان
بادمجان عضو دیگری از خانواده بادنجانیان است. بعضی از اوقات افراد فکر می نمایند که مصرف بادمجان خام می تواند سمی باشد ولی چنین نیست.

با اینحال، برگ و گل های آن به احتمال زیاد باعث بیماری شما خواهد شد زیرا سولانین سمی بیشتری در این قسمت ها یافت می شود.

7.درخت آقطی
تقریبا همه قسمت های درخت آقطی برای انسان و حیوانات سمی است. ریشه، برگ، شاخه ها و پوست آن سمیت بیشتری دارد.

تمامی قسمت های آن حاوی ترکیباتی است که می تواند اسید هیدروسیانیک فراوری کند که سیانور سمی آزاد می کند.

شما باید از مصرف این درخت خودداری کنید. مصرف انواع مختلف توت های نپخته نیز می تواند باعث ایجاد تهوع و استفراغ شود.

بنابراین باید مراقب باشید و به جای تجربه کردن از دستورهای پخت صحیح بهره ببرید تا دچار مشکل نشوید.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "آشنایی با گیاهانی که ساقه و ریشه آنها سمی هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با گیاهانی که ساقه و ریشه آنها سمی هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید